Impressed by Plantin

Collectie houtsneden online

Maar liefst 14.000 houtsneden telt de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Stuk voor stuk staaltjes van echt vakmanschap, van meesterlijk in hout uitgesneden tekeningen. Je ontdekt ze hier in hoge resolutie. Om te bekijken, downloaden, inspireren en creëren.

Be impressed!

Zelf aan de slag?

Duik in de collectie, laat je inspireren en deel het resultaat van je creativiteit.

Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.

500 jaar Plantin
UITGESTELD
Kom tijdens World Tattoo Day naar het museum en loop buiten met een stukje van het museum geïnkt op je lichaam.
Impressed by Plantin
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus inspireert. Winkels en horeca rond het museum zetten de collectie in de kijker. Letterlijk dan. Geniet online van een sterk staaltje illustraties op hun etalage.
Brieven schrijven is plots weer helemaal in. Verras je ouder, grootouder of vriend die je nu even niet kan zien met een mooie brief. Op zelfgemaakt briefpapier! We helpen je op weg.