Plan je bezoek

Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om je museumbezoek te plannen, vind je hier.
Museum weer open!
Museum Plantin-Moretus weer open
We hebben je gemist
Museum Plantin-Moretus is open! Kom gerust eens op bezoek bij de familie Plantin en Moretus. We kijken ernaar uit. Op een veilige manier, uiteraard!
 
Map
Praktische informatie over openingsuren, ticketverkoop, bereikbaarheid en toegankelijkheid. En over hoe je ook in deze tijden een aangenaam én veilig bezoek aan het museum brengt.
foto: Sigrid Spinnox
Om je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, treffen we verschillende maatregelen. Zo worden bezoekersgidsen, audiogidsen en hoofdtelefoons niet meer uitgeleend. Je vindt de bezoekersgids, audiogids en hoorspel gratis online.
een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Vanaf 2 november reserveer je anders
Vanaf 2 november boek je een rondleiding via het platform Experience Antwerp en niet langer via Visit Antwerpen.
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.
Leeszaal open op afspraak
leeszaal
Sinds 11 mei is onze leeszaal open op afspraak. Uiteraard stellen we alles in het werk voor een veilig leeszaalbezoek. Reserveer hier je plaats en de te raadplegen werken. Bekijk ook onze digitale dienstverlening.
Leeszaal Museum Plantin-Moretus
Met eenvoudige onderzoeksvragen helpen we je zoveel mogelijk verder via mail .
In de kijker
Campagnebeeld 'een eeuw van verwondering'
500 jaar Plantin
Tentoonstelling
vrijdag 09 oktober 2020 tot zondag 10 januari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De 16de-eeuwse prentenreeks Nova Reperta (Nieuwe Ontdekkingen) én hedendaagse ontwikkelingen staan centraal in deze tentoonstelling. Niet toevallig stonden wetenschappen hoog op Plantijns boekenlijst.
Producten die in eigen huis gedrukt zijn, oude prenten gecombineerd met moderne elementen. Combineer de 16de met de 20ste eeuw met een kado uit onze museumwinkel.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.
Bezoek een jaar lang Museum Plantin-Moretus en meer dan 160 andere Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar €59.
Om naar uit te kijken
Christoffel Plantin is jarig en dat vieren we
In 2020 vieren we de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin. Dat doen we met een gul en gevarieerd programma dat je een verrassende kijk geeft op een veelzijdig man: Christoffel Plantin als inspirator, reiziger, briefschrijver én bewoner van de bewogen 16de eeuw. Vier je met ons mee?
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief