Plan je bezoek

Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om je museumbezoek te plannen, vind je hier.
Het museum is open
gevel van het Museum Plantin-Moretus
Het museum is open
Welkom in het Museum Plantin-Moretus! Kom op bezoek bij de familie Plantin en Moretus. Tickets kan je online kopen. Wacht je nog liever wat langer? Online zijn we altijd open!
 
Museum Plantin-Moretus weer open
Praktische informatie over openingsuren, ticketverkoop, bereikbaarheid en toegankelijkheid. En over hoe je ook in deze tijden een aangenaam én veilig bezoek aan het museum brengt.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
het grote salon
Waarom u Museum Plantin-Moretus niet mag missen.
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.
Leeszaal open op afspraak
leeszaal
Onze leeszaal blijft open. Uiteraard zorgen we ervoor dat je de leeszaal op een veilige manier kunt blijven bezoeken, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen.
Leeszaal Museum Plantin-Moretus
Met eenvoudige onderzoeksvragen helpen we je zoveel mogelijk verder via mail .
In de kijker
Campagnebeeld 'een eeuw van verwondering'
500 jaar Plantin
Expo
De 16de-eeuwse prentenreeks Nova Reperta (Nieuwe Ontdekkingen) én hedendaagse ontwikkelingen staan centraal in deze tentoonstelling. Niet toevallig stonden wetenschappen hoog op Plantijns boekenlijst.
Producten die in eigen huis gedrukt zijn, oude prenten gecombineerd met moderne elementen. Combineer de 16de met de 20ste eeuw met een kado uit onze museumwinkel.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.
Bezoek een jaar lang Museum Plantin-Moretus en meer dan 160 andere Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar €59.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief