• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Niet te missen
Portret Christoffel Plantin
Feestjaar: 500 jaar Christoffel Plantin
Ongeveer 500 jaar geleden werd Christoffel Plantin geboren. Daarom zet Museum Plantin-Moretus deze bijzondere man in de bloemetjes met een feestjaar. Vier je met ons mee?
Om naar uit te kijken
500 jaar Plantin
Gratis taart op 15 maart
zondag 15 maart 2020 van 10:00 tot 21:00
Individuele bezoekers
Christoffel Plantin wordt 500 jaar. En dat vieren we met taart. Uiteraard! En er is meer.
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie op impressedbyplantin.be
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie
Ontdek vanaf 15 maart de indrukwekkende collectie houtsneden in hoge resolutie. Zeewezens, rijke geïllustreerde letters en meer. Een bron van inspiratie. Be impressed!
500 jaar Plantin
zaterdag 25 april 2020 tot zondag 26 april 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Erfgoeddag wordt dit jaar een heel Erfgoedweekend in Museum Plantin-Moretus. De mini-expo 'Op reis met Plantin. Reizen in de 16de eeuw' opent die dag en dat vieren we met een uitgebreid programma vol lezingen, rondleidingen en workshops.
Landschap met reiskoets en runderhoeder, Pieter Bruegel
500 jaar Plantin
Mini-expo
zaterdag 25 april 2020 tot zondag 30 augustus 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Voorjaar en zomer 2020 gaan we met Plantin op reis. Plantin reisde veel, maar niet voor zijn plezier. Business first. We gaan op zakenreis naar Leiden, Parijs en Frankfurt.
500 jaar Plantin
zaterdag 21 maart 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Kom tijdens World Tattoo Day naar het museum en loop buiten met een stukje van het museum geïnkt op je lichaam.
di 25 februari om 20.30u op NPO2
De Van Rossems kwamen bij ons op bezoek. Volg hun tocht door Antwerpen op de Nederlandse zender NPO2 op dinsdag 25 februari.
Museum Plantin-Moretus in 't kort

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwden een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Nieuw
Labore et Constantia, toegeschreven aan Theodoor Boeyermans
Ontdek in Museum Plantin-Moretus een interessante nieuwe aanwinst: een olieverfschets van de hand van de Antwerpse 17de eeuwse barokschilder Theodoor Boeyermans. Het werk toont de verheerlijking van het huis Plantin-Moretus.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief