• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Grotesken. Een fascinerende fantasiewereld
Grillig, bizar, monsterachtig, maar ook karikaturaal en lachwekkend. Grotesken van de renaissance tot nu. Ontdek het in onze tijdelijke tentoonstelling vanaf 5 april.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Nieuws en activiteiten
zondag 03 maart 2019 - 11:00
Individuele bezoekers
Het Spaans vocaal ensemble Quodlibet tovert het verhaal van Spaans geleerde Arias Montanus (1527-1598) terug tevoorschijn met een muzikale voorstelling.
zaterdag 26 januari 2019 tot zondag 10 maart 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Prijs Frans Dille wordt toegekend aan studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs. Ontdek de werken van laureaten en deelnemende kunstenaars in het museum.
Een zonderlinge herfst, ets op papier, 615 x 815
Op 26 januari werden in het Museum Plantin-Moretus de driejaarlijkse prijzen Frans Dille uitgereikt. De jury koos uit 21 deelnemers met 37 werken Adriaan Marin als winnaar met drie werken. Leen Nuyts onderscheidde zich met de tweede prijs. Henri Ardui werd bekroond met een zeer eervolle vermelding terwijl Edoardo Cucciarelli een eervolle vermelding te beurt viel.
In de kijker
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, vier je verjaardag op een originele manier, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga op zoek naar de moordenaar van Balthasar. Voor elk wat wils.
foto: Sigrid Spinnox
Als Vriend bent u ambassadeur van het Museum Plantin-Moretus. En u voorziet het museum van vitale ondersteuning. Want ook een museum kan niet zonder vrienden. Ontdek uw voordelen als Vriend.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief