• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Activiteiten
zaterdag 12 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Maak kennis met de wondere wereld van Bruegels grafiek. Tijdens vier toonweekends kan je bij ons terecht.
Bezoek tijdens de dag van de Architectuur onze leeszaal en depot. NoAarchitecten zorgde voor een prachtige leeszaal en een functioneel bewaardepot.
Wandeling en bezoek aan 3 musea
De Antwerpse Bruegelwandeling duikt terug in de 16de eeuw op zoek naar sporen van deze wereldkunstenaar. In het centrum van Antwerpen bezoek je met een gids plaatsen die in verband staan met leven, tijd, werk en invloed van Bruegel.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
In de kijker
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
Masterpieces from Antwerp and other Flemish Collections
05.05.2019 - 01.03.2020 | Vanaf 5 september loopt in het prestigieuze Palazzo Ducale in Venetië de tentoonstelling ‘From Titian to Rubens.’ Speciaal voor deze gelegenheid worden de appartementen van de doge omgevormd tot Vlaamse ‘constkamers’, die de rijkdom van de Vlaamse barok illustreert.
Met de steun van de Stichting Nottebohm bieden de Erfgoedbibliotheek en Museum Plantin-Moretus een reisbeurs aan om onderzoek naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen (15de - 18de eeuw) te stimuleren. De "Thierry en Frédéric Nottebohm-beurs" maakt het mogelijk voor wetenschappers om naar Antwerpen te reizen en de collecties van beide instellingen intensief te gebruiken.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief