• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.

Museum Plantin-Moretus | Baroque Book Design

Het barokboek: een fortuinlijke co-creatie tussen Balthasar Moretus en Peter-Paul Rubens
2018 is het jaar van Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap in Antwerpen en ver daarbuiten. Museum Plantin-Moretus pakt eind september uit met de tentoonstelling 'Baroque Book Design. Een verhaal over vriendschap en samenwerking.'
Erfgoeddag 2018
Erfgoeddag
Welke criteria bepalen of we een tekening of prent aankopen voor de collectie van het Prentenkabinet?
Erfgoeddag
Een presentatie over de Kapel, een vereniging van de gezellen van de Plantijnse drukkerij.
Erfgoeddag
Verzin de slogan van je leven, zet hem met loden letters op de handpers en druk je verkiezingsstrooibriefje in gouden karakters.
Erfgoeddag
In het museum kan je komen draaien aan de pers en je eigen verkiezing in de picture zetten.
Erfgoeddag
Tover een saai stukje papier om tot een prachtig kunstwerk. Met Chinese inkt en ... afwasmiddel!
Erfgoeddag
Laat je inspireren door onze collectie en maak met stempels en letters je eigen boekenlegger.
In de kijker
Op 27 februari nam Museum Plantin-Moretus de Ultima-prijs roerend erfgoed in ontvangst. De jury loofde de hele vernieuwingsbeweging van 2016.
bij de uitreiking van de Henry Van de Velde Award
Kastaar, het Antwerps analoog drukkerscollectief van de grafische ontwerpers An Eisendrath en Stoffel Van den Bergh, en het Museum Plantin-Moretus ontvangen de Henry Van de Velde Communication Award.
het grote salon
Waarom u Museum Plantin-Moretus niet mag missen.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief