• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Baroque Book Design: "Rubens was hier kind aan huis"
Blader door prachtig vormgegeven boeken van toen en nu in de expo 'Baroque Book Design', bekijk de schilderijen van Rubens in de woonkamer van de familie en ontrafel boekengeheimen of ga zelf aan de slag tijdens de 'Special Days' in het museum.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Activiteiten
Ensemble
zaterdag 29 september 2018 tot zondag 30 september 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een openingsweekend vol muziek, creativiteit, barok en prachtige oude boeken.
zondag 21 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Designer's Day is een dag voor en door liefhebbers van mooi vormgegeven boeken.
zaterdag 13 oktober 2018 van 11:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
Een atypische tekencursus met onderzoek en veel experiment.
In de kijker
Frans Dille
De Prijs Frans Dille bekroont om de drie jaar studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs die uitblinken in de teken- en/of grafiekkunst. Ding jij mee naar de prijs?
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
het grote salon
Waarom u Museum Plantin-Moretus niet mag missen.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief