• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Grotesken. Een fascinerende fantasiewereld
Grillig, bizar, monsterachtig, maar ook karikaturaal en lachwekkend. Grotesken van de renaissance tot nu. Ontdek het in onze tijdelijke tentoonstelling vanaf 5 april.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Activiteiten
Gedurende drie dagen kan het publiek kennis maken met enkele uitzonderlijke werken uit de collectie van het Museum Plantin-Moretus.
zaterdag 26 januari 2019 tot zondag 10 maart 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Prijs Frans Dille wordt toegekend aan studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs. Ontdek de werken van laureaten en deelnemende kunstenaars in het museum.
Schrijf zelf een elfje, een gedicht van elf woorden of kom ons elfje drukken tijdens gedichtendag. En voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hebben we een speelse en poëtische wandeling in petto.
In de kijker
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
Eerder dit jaar werd de “Thierry en Frédéric Nottebohm-beurs” gelanceerd door Museum Plantin-Moretus en de Erfgoedbibliotheek. Vandaag werden de eerste reisbeurzen voor twee internationale onderzoekers goedgekeurd.
foto: Sigrid Spinnox
Als Vriend bent u ambassadeur van het Museum Plantin-Moretus. En u voorziet het museum van vitale ondersteuning. Want ook een museum kan niet zonder vrienden. Ontdek uw voordelen als Vriend.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief