Impressed by Plantin

Collectie houtsneden online

Maar liefst 14.000 houtsneden telt de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Stuk voor stuk staaltjes van echt vakmanschap, van meesterlijk in hout uitgesneden tekeningen. Je ontdekt ze hier in hoge resolutie. Om te bekijken, downloaden, inspireren en creëren.

Be impressed!

Zelf aan de slag?

Duik in de collectie, laat je inspireren en deel het resultaat van je creativiteit.

Bureaublad / screensaver

Om elke dag opnieuw 'impressed' te zijn door Plantin. We zetten ons met veel plezier op jouw computerscherm!

Klik op het beeld om het bureaublad te downloaden.
Aan de slag

Deze collectie is oneindig toepasbaar. Geen inspiratie? Ga aan de slag met enkele van onze creaties:

Mondmasker
Een hip mondmasker mag niet ontbreken nu veiligheid primeert en mondmaskers dragen in veel gevallen wenselijk en soms zelfs verplicht is. Het museum liet daarom herbruikbare mondmaskers maken geïnspireerd op zijn collectie.
MPM Impressed by Plantin - Moederdag
Wens je mama een fijne moederdag met een van onze wenskaarten gebaseerd op de collectie houtblokken
Stickervel Impressed by Plantin - free mockup by Bharath Selvaraj
Een stickervel om thuis te printen
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus is zo veelzijdig toe te passen. Voor de thuiszitters een stickervel om zelf af te drukken op stickerpapier.
#impressedbyplantin
Brieven schrijven is plots weer helemaal in. Verras je ouder, grootouder of vriend die je nu even niet kan zien met een mooie brief. Op zelfgemaakt briefpapier! We helpen je op weg.
Impressed by Plantin
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus inspireert. Winkels en horeca rond het museum zetten de collectie in de kijker. Letterlijk dan. Geniet online van een sterk staaltje illustraties op hun etalage.
Ook leuk
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.
loden letters
Playlist op Spotify
Waan je ten huize Plantin en Moretus met deze playlist op Spotify.
Op 15 maart vormde het Museum Plantin-Moretus de achtergrond van een gevelprojectie gebaseerd op de houtblokkencollectie van het museum. Bekijk hier de aftermovie.