Impressed by Plantin

Collectie houtsneden online

Maar liefst 14.000 houtsneden telt de collectie van het Museum Plantin-Moretus. Stuk voor stuk staaltjes van echt vakmanschap, van meesterlijk in hout uitgesneden tekeningen. Je ontdekt ze hier in hoge resolutie. Om te bekijken, downloaden, inspireren en creëren.

Be impressed!

Laat je inspireren
Impressed by Plantin: acht kunstenaars krijgen carte blanche
Ambassadeurs maken nieuw werk geïnspireerd op collectie houtblokken
Acht Antwerpse kunstenaars gaan deze zomer aan de slag met de indrukwekkende collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus.
Doe mee
Impressed by Plantin: The Print Project | Open Call
Impressed by Plantin
OPEN CALL -- De collectie van het Museum Plantin-Moretus blijft inspireren. Supercollect en het Museum Plantin-Moretus roepen jonge Vlaamse creatieven op om deel te nemen aan 'The Print Project'. Een selectie van 20 vormgevers krijgt de kans een print te ontwerpen geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken.

Zelf aan de slag?

Duik in de collectie, laat je inspireren en deel het resultaat van je creativiteit.

Aan de slag

Deze collectie is oneindig toepasbaar. Geen inspiratie? Ga aan de slag met enkele van onze creaties:

MPM Impressed by Plantin - Moederdag
Wens je mama een fijne moederdag met een van onze wenskaarten gebaseerd op de collectie houtblokken
Mondmasker
Een hip mondmasker mag niet ontbreken nu veiligheid primeert en mondmaskers dragen in veel gevallen wenselijk en soms zelfs verplicht is. Het museum liet daarom herbruikbare mondmaskers maken geïnspireerd op zijn collectie.
Dodospel
naar het klassieke gezelschapsspel 'ganzenbord'
Om de 500ste verjaardag van drukker-uitgever Christoffel Plantin te vieren, doken we in onze collectie houtblokken en staken de klassieker 'Ganzenbord' in een Impressed by Plantin-jasje.
Stickervel Impressed by Plantin - free mockup by Bharath Selvaraj
Een stickervel om thuis te printen
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus is zo veelzijdig toe te passen. Voor de thuiszitters een stickervel om zelf af te drukken op stickerpapier.
#impressedbyplantin
Brieven schrijven is plots weer helemaal in. Verras je ouder, grootouder of vriend die je nu even niet kan zien met een mooie brief. Op zelfgemaakt briefpapier! We helpen je op weg.
Impressed by Plantin
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus inspireert. Winkels en horeca rond het museum zetten de collectie in de kijker. Letterlijk dan. Geniet online van een sterk staaltje illustraties op hun etalage.
Bureaublad / screensaver

Om elke dag opnieuw 'impressed' te zijn door Plantin. We zetten ons met veel plezier op jouw computerscherm!

Klik op het beeld om het bureaublad te downloaden.
Klik op het beeld om het bureaublad te downloaden.
Ook leuk
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.
loden letters
Playlist op Spotify
Waan je ten huize Plantin en Moretus met deze playlist op Spotify.
Op 15 maart vormde het Museum Plantin-Moretus de achtergrond van een gevelprojectie gebaseerd op de houtblokkencollectie van het museum. Bekijk hier de aftermovie.
Creativiteit
Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Grafisch vormgevers werkten er samen met lettergieters, drukkers, boekbinders, … en met de creatieve ondernemer Plantijn zelf natuurlijk! De bijzondere collecties blijven vandaag inspireren. Daarom stimuleert het Museum Plantin-Moretus co-creatie en elke vorm van creativiteit. Binnen haar muren, en ook thuis.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief