Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.
Nu te zien
webbanner Op reis met Plantijn
Focus-expo
woensdag 24 maart 2021 tot zondag 01 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Voorjaar en zomer 2021 gaan we met Plantin op reis. Plantin reisde veel, maar niet voor zijn plezier. Business first. We gaan op zakenreis naar Leiden, Parijs en Frankfurt.
Book Type Design
EXPO Afstudeerwerken Book/Type design
zaterdag 17 april 2021 tot zaterdag 31 juli 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert elk jaar Expert classes voor Boekontwerp en voor Type design in het Museum Plantin-Moretus. In deze expo maak je kennis met het afstudeerwerk van de studenten uit de beide practica.
Om naar uit te kijken
Guicciardini
Ontdek 500 jaar stad en streek met koopman Guicciardini
vrijdag 03 december 2021 tot zondag 06 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?
Altijd wat te beleven
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
Net gemist
The Print Project - Supercollect at work
Dubbelexpo Impressed by Plantin & Papieren Stad
Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Onze bijzondere collecties blijven ook vandaag inspireren. Het Museum Plantin-Moretus engageerde in 2020 verschillende kunstenaars om nieuw werk te creëren geïnspireerd op de collectie en de actualiteit. Ontdek hun creaties tijdens deze dubbelexpo.
Campagnebeeld 'een eeuw van verwondering'
Expo
De 16de-eeuwse prentenreeks Nova Reperta (Nieuwe Ontdekkingen) én hedendaagse ontwikkelingen staan centraal in deze tentoonstelling. Niet toevallig stonden wetenschappen hoog op Plantijns boekenlijst.
expo Brieven van Plantijn
Focus-expo
Plantijn was een eersteklas netwerker. Via brieven hield hij contact met vrienden en zakenpartners. Lichten zijn brieven een tip van de sluier op over wat Plantijn écht dacht?