Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
trekpop
staycation tips
Joepie, vakantie! Een zee van tijd om ... te knutselen natuurlijk. Deze zomer is creativiteit troef bij het Museum Plantin-Moretus.
wachtrij voor het museum
Groepsbezoeken en gegidste rondleidingen zijn op dit ogenblik niet mogelijk.
Actieve, speelse, leerzame rondleidingen ... Creatieve ateliers rond boeken en drukken... Activiteiten voor klein en groot. Ontdek ons scholenaanbod.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, vier je verjaardag op een originele manier, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga op zoek naar de moordenaar van Balthasar. Voor elk wat wils.
Om naar uit te kijken
Portret Christoffel Plantin
Plantin is jarig en dat vieren we
In 2020 vieren we de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin. Dat doen we met een gul en gevarieerd programma dat je een verrassende kijk geeft op een veelzijdig man: Christoffel Plantin als inspirator, reiziger, briefschrijver, uitgever én bewoner van de bewogen 16de eeuw. Vier je met ons mee?
In de kijker
Val van de opstandige engelen, ca. 1730, Jacob de Wit
Expo met Vlaamse topstukken
zaterdag 11 juli 2020 tot zondag 30 augustus 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Recent werden tweehonderd tekeningen uit het Museum Plantin-Moretus toegevoegd aan de Vlaamse topstukkenlijst. Deze zomer presenteren we 25 van deze topstukken, unieke tekeningen uit de zeventiende eeuw.
Wil jij net als Christoffel Plantin ook drukker worden? Kom het leren in het museum!
foto: Victoriano Moreno
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.
GEANNULEERD | Voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).