Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.

Museum Plantin-Moretus is open! Kom gerust op bezoek bij de familie Plantin en Moretus. We stellen het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal. Om je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen.

Lees hier meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Nu te zien
expo Brieven van Plantijn
500 jaar Plantin
Focus-expo
zaterdag 28 november 2020 tot zondag 28 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Plantijn was een eersteklas netwerker. Via brieven hield hij contact met vrienden en zakenpartners. Lichten zijn brieven een tip van de sluier op over wat Plantijn écht dacht?
Tomatenkaart
Haal je zadenzakje af in het museum
zaterdag 27 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De zadenbibs in Antwerpen ontwaken op 27 februari uit hun winterslaap.
Om naar uit te kijken
The Print Project - Supercollect at work
Dubbelexpo Impressed by Plantin & Papieren Stad
zaterdag 13 maart 2021 tot zondag 11 april 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Onze bijzondere collecties blijven ook vandaag inspireren. Het Museum Plantin-Moretus engageerde in 2020 verschillende kunstenaars om nieuw werk te creëren geïnspireerd op de collectie en de actualiteit. Ontdek hun creaties tijdens deze dubbelexpo.
Guicciardini
Ontdek 500 jaar stad en streek met koopmaan Guicciardini
vrijdag 03 december 2021 tot zondag 06 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?
Meer activiteiten
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
trekpop
staycation tips
Creativiteit is troef bij het Museum Plantin-Moretus. Knutseltips voor groot en klein.
wachtrij voor het museum
Groepsbezoeken en gegidste rondleidingen zijn op dit ogenblik niet mogelijk.
Rondleidingen en creatieve ateliers zijn tijdelijk niet mogelijk.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga met een opdrachtenboekje op weg door het museum. Voor elk wat wils.
Familiespel
Wil jij net als Christoffel Plantin drukker worden? Ga met een opdrachtenboekje op pad door de kamers van het museum en kom als volleerde drukker terug buiten.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.