Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.
Niet te missen
verloren gewaande tekening van Rubens
vrijdag 22 oktober 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een unieke kans om een onlangs aangekochte en tot voor kort verloren gewaande tekening van Peter Paul Rubens van dichtbij te bekijken. Na dit toonmoment zal ze pas in de winter van 2023 terug te zien zijn in onze expo over 16de en 17de eeuwse tekeningen.
Nu te zien
campagnebeeld pLACEs MoMu
in het MoMu en vier andere locaties in Antwerpen
zaterdag 25 september 2021 tot zondag 02 januari 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
MoMu licht een tip van de sluier over Antwerpse kantgeschiedenis op. Antwerpen speelde een belangrijke rol in de productie en handel van de kant. MoMu brengt dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf locaties in de stad met elkaar verbindt.
Om naar uit te kijken
Guicciardini
Ontdek 500 jaar stad en streek met koopman Guicciardini
vrijdag 03 december 2021 tot zondag 06 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?
Altijd wat te beleven. In het museum én online
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.
wachtrij voor het museum
Rondleidingen, creatieve ateliers, drukdemonstraties en dagprogramma's: kom met je groep naar het museum en maak het bezoek levendiger of gevarieerder dankzij ons aanbod voor groepen.
Actieve, speelse, leerzame rondleidingen ... Creatieve ateliers rond boeken en drukken... Activiteiten voor klein en groot. Ontdek ons scholenaanbod.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga met een opdrachtenboekje op weg door het museum. Voor elk wat wils.
Net gemist
webbanner Op reis met Plantijn
500 jaar Plantin
Focus-expo
Voorjaar en zomer 2021 gaan we met Plantin op reis. Plantin reisde veel, maar niet voor zijn plezier. Business first. We gaan op zakenreis naar Leiden, Parijs en Frankfurt.
Book Type Design
EXPO Afstudeerwerken Book/Type design
Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert elk jaar Expert classes voor Boekontwerp en voor Type design in het Museum Plantin-Moretus. In deze expo maak je kennis met het afstudeerwerk van de studenten uit de beide practica.
The Print Project - Supercollect at work
Dubbelexpo Impressed by Plantin & Papieren Stad
Op haar hoogdagen krioelde het in de drukkerij van productief creatief talent. Onze bijzondere collecties blijven ook vandaag inspireren. Het Museum Plantin-Moretus engageerde in 2020 verschillende kunstenaars om nieuw werk te creëren geïnspireerd op de collectie en de actualiteit. Ontdek hun creaties tijdens deze dubbelexpo.
Bekijk ook
De tijdelijke tentoonstellingen van het Museum belichten telkens andere thema’s. Specifieke aspecten van het huis, de familie Plantin-Moretus, de productie van de Officina Plantiniana, ... U komt er telkens meer over te weten.
Tentoonstellingen belichten een specifiek aspect van de collectie. Hieronder vindt u een overzicht van de online expo's.