Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.

Brush silence
kalligrafie performance door Brody Neuenschwander
zondag 25 oktober 2020 van 18:00 tot 21:00
Individuele bezoekers
Zondagavond 25 oktober 2020 hoor je in het museum enkel het kraken van de antieke houten vloeren en het krassen van inktpennen. Op de dag van de stilte vormt het museum het decor van ‘A Brush with Silence’, een kalligrafie performance door kunstenaar Brody Neuenschwander.
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
trekpop
staycation tips
Creativiteit is troef bij het Museum Plantin-Moretus. Knutseltips voor groot en klein.
wachtrij voor het museum
Groepsbezoeken en gegidste rondleidingen zijn op dit ogenblik niet mogelijk.
Actieve, speelse, leerzame rondleidingen ... Creatieve ateliers rond boeken en drukken... Activiteiten voor klein en groot. Ontdek ons scholenaanbod.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, vier je verjaardag op een originele manier, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga op zoek naar de moordenaar van Balthasar. Voor elk wat wils.
Om naar uit te kijken
Portret Christoffel Plantin
Plantin is jarig en dat vieren we
In 2020 vieren we de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin. Dat doen we met een gul en gevarieerd programma dat je een verrassende kijk geeft op een veelzijdig man: Christoffel Plantin als inspirator, reiziger, briefschrijver, uitgever én bewoner van de bewogen 16de eeuw. Vier je met ons mee?
In de kijker
familiespel
Wil jij net als Christoffel Plantin drukker worden? Ga met een opdrachtenboekje op pad door de kamers van het museum en kom als volleerde drukker terug buiten.
foto: Victoriano Moreno
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.
GEANNULEERD | Voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).