Wat is er te doen?

Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen. Rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en evenementen.

Vanaf zaterdag 5 december zijn we terug open! Kom gerust eens op bezoek bij de familie Plantin en Moretus. We stellen het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal. Om je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen. We hopen je snel te mogen verwelkomen.

Lees ook meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Om naar uit te kijken
Campagnebeeld 'een eeuw van verwondering'
500 jaar Plantin
vrijdag 09 oktober 2020 tot zondag 21 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De 16de-eeuwse prentenreeks Nova Reperta (Nieuwe Ontdekkingen) én hedendaagse ontwikkelingen staan centraal in deze tentoonstelling. Niet toevallig stonden wetenschappen hoog op Plantijns boekenlijst.
500 jaar Plantin
Focus-expo
zaterdag 28 november 2020 tot zondag 28 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Plantijn was een eersteklas netwerker. Via brieven hield hij contact met vrienden en zakenpartners. Lichten zijn brieven een tip van de sluier op over wat Plantijn écht dacht?
Drukkersmerk Plantin op een houtblok
De 14.000 houtblokken van de Officina Plantiniana inspireren
maandag 07 december 2020 van 16:00 tot 19:00
Individuele bezoekers
In deze webinar zullen we het verloop en de resultaten van het houtblokkenproject in het Museum Plantin-Moretus voorstellen (2019-2020). En gastsprekers praten je bij over specifieke onderzoeksonderwerpen ivm houtblokken.
2020 in teken van jarige Plantin
Portret Christoffel Plantin
Plantin is jarig en dat vieren we
In 2020 vieren we de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin. Dat doen we met een gul en gevarieerd programma dat je een verrassende kijk geeft op een veelzijdig man: Christoffel Plantin als inspirator, reiziger, briefschrijver, uitgever én bewoner van de bewogen 16de eeuw. Vier je met ons mee?
Meer activiteiten
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
trekpop
staycation tips
Creativiteit is troef bij het Museum Plantin-Moretus. Knutseltips voor groot en klein.
wachtrij voor het museum
Groepsbezoeken en gegidste rondleidingen zijn op dit ogenblik niet mogelijk.
Rondleidingen en creatieve ateliers zijn tijdelijk niet mogelijk.
verklede kleuters volgen een rondleiding in Museum Plantin-Moretus
Ga zelf aan de slag als was je een echte drukker, luister hoe het museum tot leven komt met het hoorspel of ga met een opdrachtenboekje op weg door het museum. Voor elk wat wils.
Familiespel
Wil jij net als Christoffel Plantin drukker worden? Ga met een opdrachtenboekje op pad door de kamers van het museum en kom als volleerde drukker terug buiten.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.