Wegwijs in het museum

Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.

Grondplan en bezoekersgids

Aan de balie van het museum krijgt u een grondplan mee. Dit plan leidt u in een uur langs de hoogtepunten van het museum. 

Neemt u graag wat meer tijd? Ontleen dan gratis een bezoekersgids uit de boekenkast in de gang. In het museum wordt u niet overspoeld door teksten, bijfschriften en legendes. Bent u toch benieuwd naar meer? Dan is de bezoekersgids zeker het lezen waard. Plaats uw boek na gebruik terug in de kast voor de volgende bezoeker.

Lees hier meer over de bezoekersgids

 

Hoorspel en audioguide

Hoorspel

Met nieuwe driedimensionale audiotechnieken lijkt het wel of u door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt. Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn (vroegere) bewoners op een amusante manier tot leven.

Audioguide

Voor wie graag het verhaal van stichter Christoffel Plantijn en zijn opvolgers, de familie Moretus beluistert is er de tour Plantin visionair uitgever in de Antwerp Museum App. 

  • Het hoorspel en de audioguide maken deel uit van de Antwerp Museum App. Een app boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in Antwerpen en haar musea.
  • Download de Antwerp Museum App op uw eigen smartphone (android of iOS) en neem uw oortelefoon mee of koop een oortelefoon bij de balie van het museum voor 1 euro.
  • Geen smartphone of geen downloader? Geen probleem. Voor twee euro kan u aan de balie een toestel met hoofdtelefoon huren.

 

Familiespel

Op stap met de kinderen? Vraag aan de balie naar het gratis familiespel De Dappere drukker. Kinderen gaan op ontdekkingstocht door het museum. Ze leren alles wat ze moeten weten over het huis én de boekdrukkunst. Door het uitvoeren van opdrachten leren ze de kneepjes van het drukkersvak.

 

En er is meer

Blader door replica's van beroemde uitgaven van Plantin, verkleed u zoals in de tijd van Plantin of neem een selfie terwijl u plaatsneemt achter de balie van het oude winkeltje.

 

Rondleiding met gids

Een gids neemt u mee door het huis en de drukkerij en vertelt u alles over de familie Plantin-Moretus en hoe het er aan toe ging in de drukkerij, de kantoren, het huis, ... Kom alles te weten over dit intrigerend familiebedrijf van weleer.

Reserveer uw gids minstens 3 weken op voorhand bij

Visit Antwerpen
+ 32 3 232 01 03 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur)
​tickets@visitantwerpen.be

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief