Wegwijs in het museum

Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een bezoekersgids, audiotour of hoorspel.

Museum Plantin-Moretus is open! Kom gerust eens op bezoek bij de familie Plantin en Moretus. We stellen het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal. Om je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen. We hopen je snel te mogen verwelkomen.

Lees ook meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Grondplan en bezoekersgids

De bezoekersgids leidt je door het museum en geeft je meer achtergrondinformatie. Heb je minder tijd? Gebruik dan het grondplan en ontdek in een uur de hoogtepunten van het museum.

De hoogtepunten

Bezoek het Museum Plantin-Moretus in een uur, met het grondplan. Dit plan gidst je langs de hoogtepunten van het museum. Het grondplan krijg je mee bij de start van je bezoek.

Bekijk het grondplan in full screen

We bieden het grondplan ook aan in het Frans, Engels, Duits en Spaans.

Neem alle tijd

Neemt je graag wat meer tijd? Dan is onze bezoekersgids jouw gids. In het museum hebben we bewust toelichting beperkt gehouden, om je een zo authentiek mogelijk bezoek te bieden. De bezoekersgids is dan welkom voor wanneer je toch graag wat duiding wil.

Blader door de bezoekersgids in full screen

Of download hier alle teksten (pdf)

We bieden de bezoekersgids ook aan in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Russisch.

 

Hoorspel en audioguide

Je bent geen lezer? Dan is er de audiotour of het hoorspel. Beide tours zijn te beluisteren met de Antwerp Museum App. Download deze gratis app op je smartphone. 

Hoorspel

Met nieuwe driedimensionale audiotechnieken lijkt het wel of je door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt. Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn (vroegere) bewoners op een amusante manier tot leven. Lees hier meer over het hoorspel

Audioguide

Voor wie graag het verhaal van stichter Christoffel Plantijn en zijn opvolgers, de familie Moretus beluistert is er de tour Plantin visionair uitgever in de Antwerp Museum App. 

 

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief