Rondleidingen voor groepen

Boek het museum met een gids en je bezoek aan de familie, het huis en het bedrijf wordt nog levendiger en gevarieerder.

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom zijn groepsbezoeken en gegidste rondleidingen tijdelijk niet mogelijk. 

Het museum biedt volgende rondleidingen aan:

Christoffel Plantin - Manager van het jaar 1572

Je maakt kennis met Christoffel Plantin als visionair uitgever. Tijdens een rondleiding door de luxueuze woonvertrekken en de unieke drukkerij leer je het leven en werk van de ambitieuze uitgeversfamilie Plantin en Moretus kennen. Op de bovenverdieping ontdek je een aantal boekhistorische parels die hier uitgegeven en gedrukt werden.

Leading ladies

Stap mee in de wereld van de hardwerkende, eigenzinnige en ondernemende dames Moretus. Bekijk het museum door hun ogen en leer de familie Plantin-Moretus en het bedrijf de Officina Plantiniana op een andere manier kennen.

De guerrilla tour

Een tocht door het huis doorspekt met smeuïge verhalen, creatieve interventies, speelse en toffe weetjes over de familie en het bedrijf.

In de voetsporen van Bruegel

In het centrum van Antwerpen bezoek je met een gids plaatsen die in verband staan met leven, tijd, werk en invloed van Bruegel. De wandeling begint in het Snijders&Rockoxhuis, gaat via Museum Plantin-Moretus en eindigt in Museum Mayer van den Bergh.

>> meer lezen & praktische info over deze wandeling

Praktisch

  • Duur: 2 uur
  • Prijs voor een gids: €85 + €5 administratiekosten
  • Toegang tot het museum: €8 / €6 / €0
  • Maximaal 15 personen
  • Ten laatste 3 weken vooraf reserveren bij Visit Antwerpen
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief