Ding mee naar de prijs Frans Dille 2018-2019

De Prijs Frans Dille bekroont om de drie jaar studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs die uitblinken in de teken- en/of grafiekkunst. Ding jij mee naar de prijs?

Om de drie jaar wordt in Antwerpen de Prijs Frans Dille uitgereikt.

Frans Dille

De veelzijdige Frans Dille (1909-1999) was een gevierd graficus, tekenaar en aquarellist, en een inspirerende docent.

Zijn grafisch werk was te zien op tentoonstellingen in Gent, Antwerpen, New York, Milaan en Warschau. Zijn illustraties prijkten in talrijke dag-, week- en maandbladen. Hij ontwierp decors en kostuums voor het Nationaal Toneel in Antwerpen en ook voor de dansschool van Jeanne Brabants.

De prijs

Frans Dille schonk bijna zijn gehele oeuvre aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. De naar hem vernoemde driejaarlijkse prijs gaat naar tekeningen en/of originele ambachtelijke grafiek. Studenten en recent afgestudeerden uit het hoger kunstonderwijs kunnen deelnemen en maken kans op een geldprijs.

De tentoonstelling

Een selectie van de ingezonden werken stellen we van zaterdag 26 januari tot zondag 10 maart 2019 tentoon in het Museum Plantin-Moretus. De geselecteerde werken worden ook opgenomen in een catalogus.

Hoe deelnemen?

• Check of je in aanmerking komt
  • Maak een kort curriculum
  • Breng tussen maandag 15 oktober en vrijdag 26 oktober 2018 maximaal 3 ingelijste werken naar het Museum Plantin-Moretus, Vrijdagmarkt 22, Antwerpen.
    Opgelet: alleen tijdens de kantooruren

Winnaars vorige edities

2015 - Petra Everaert