Mondmasker geïnspireerd op houtblokkencollectie

Een hip mondmasker mag niet ontbreken nu veiligheid primeert en mondmasker dragen verplicht is tijdens een bezoek aan het museum. Het museum liet daarom herbruikbare mondmaskers maken geïnspireerd op de indrukwekkende collectie houtblokken.

Koop je mondmasker online

Voor de creatie van dit comfortmasker deed het museum bewust beroep op kleine lokale ondernemers. Studio Anorak dook in de collectie houtblokken en ontwierp een prachtige stof. Nooomi's Smoelwerk verwerkte de unieke stof tot hippe comfortmaskers.  

mondmasker impressedbyplantin

Met dit initiatief zetten we het inspirerende karakter van onze collectie houtblokken in de kijker. De collectie is omvattend en erg divers. Wie op www.impressedbyplantin.be door de collectie scrollt, is meteen een paar uur zoet.

De comfortmaskers werden in eerste instantie gemaakt voor de medewerkers van het museum, maar we verkopen ook een klein aantal in de museumshop aan 14 euro.

De veiligheid van onze medewerkers voor en achter de schermen staat voorop. Een mondmasker is verplicht voor alle collega's in front office. Dat ze dan in stijl kunnen werken, is een leuke plus.

Iris Kockelbergh, directeur Museum Plantin-Moretus

Impressed by Plantin
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie
Ontdek de indrukwekkende collectie houtsneden in hoge resolutie. Zeewezens, rijke geïllustreerde letters en meer. Een bron van inspiratie. Be impressed!
Impressed by Plantin
De collectie houtsneden van het Museum Plantin-Moretus inspireert. Winkels en horeca rond het museum zetten de collectie in de kijker. Letterlijk dan. Geniet online van een sterk staaltje illustraties op hun etalage.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief