Kleurplaten

Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.

Klik op de gewenste prent om te downloaden of af te drukken.

De prent opent in een nieuwe pagina, klik daarna met de rechtermuisknop op de prent en je kan de afbeelding opslaan en afdrukken.

Paasprent

Meer info over deze prent

Andere prenten

De Liefdestuin

In een mooie tuin geniet een adellijke, modieus geklede groep van muziek en elkaars gezelschap. De liefdestuin is één van de meesterwerken van de Rubens-grafiek. De prent is een afgeleide van een beroemd schilderij van Peter Paul Rubens dat nu in het Prado in Madrid hangt.

Christoffel Jegher maakte de houtsnede naar het ontwerp van de barokmeester. Vanaf 1625 werkte Jegher in de uitgeverij van de familie Moretus. Peter Paul Rubens ontmoette hem waarschijnlijk hier voor het eerst.

De overtocht van Ferdinand van Oostenrijk van Barcelona naar Genua

Neptunus, in zijn strijdwagen met zeenimfen, verjaagt de noordenwind Boreas. In de verte vaart een oorlogsvloot. Deze ets is gemaakt door Theodoor Van Thulden naar een ontwerp van Peter Paul Rubens. Het originele schilderij sierde de welkomstboog tijdens de triomfantelijke intocht van Ferdinand van Oostenrijk in Antwerpen. Ferdinand, door de koning van Spanje aangeduid als gouverneurd van de Nederlanden, maakt zijn Blijde Intrede op 17 april 1635.

Meer info over deze prent

Meer info over deze prent

Meer info over deze prent

Meer info over deze prent

Meer info over deze prent

Meer info over deze prent

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief