Hoorspel brengt museum tot leven

Hoorspel

Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.

Luister naar het huis en zijn vroegere bewoners

Met nieuwe driedimensionele audiotechnieken lijkt het wel of je door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt.

Je zit aan tafel met Edward Moretus terwijl hij het huis verkoopt aan de stad Antwerpen om er een museum van te maken. In het kantoor kom je Christoffel Plantin himself tegen. Boven in de bibliotheek sta je temidden van een discussie tussen boeken. En elk huis heeft zijn kruisje: de portretten klappen uit de biecht en jij staat erbij en kijkt ernaar.

Een hoorspel, geen klassieke audiotour

Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn vroegere bewoners op een amusante manier tot leven.

Liever een klassieke audiotour? Dat kan ook. De audioguide Plantin, visionair uitgever vertelt je het verhaal van stichter Christoffel Plantin en zijn opvolgers, de familie Moretus.

Antwerp Museum App

Het hoorspel kan je beluisteren via de Antwerp Museum App. Deze app zit boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in Antwerpse musea én in de stad. Een schat aan kunst en geschiedenis geopenbaard!

Praktisch

  • Download de Antwerp Museum App gratis op je smartphone (android of iOS) en neem je oortelefoon mee. Of koop een oortelefoon bij de balie van het museum voor 1 euro.
  • Geen smartphone of geen downloader? Geen probleem. Voor drie euro kan je aan de balie een toestel met hoofdtelefoon huren.

Een voorsmaakje

In 1876 verkoopt Edward Moretus de drukkerij aan de Stad Antwerpen. Edward, een Moretus en dus een echte zakenman, weet wel hoe hij dit moet aanpakken.

De portretten klappen uit de biecht. Warme familiebanden zorgen soms toch ook tot verhitte discussies.

 

Een hoorspel van Philip Maes (auteur van de Heerlijke Hoorspelen en Kabouter Korsakov) met de stemmen van Warre Borgmans, Bruno Vanden Broecke, Peter Van den Eede, Lotte Heijtenis, Koen Van Impe, Robbie Cleiren, Els Dottermans en Pepijn Caudron. Een productie van MediaMixer.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief