Met een groep naar het museum

Kom met je groep naar het museum en maak je bezoek levendiger of gevarieerder dankzij ons aanbod voor groepen.

Door de coronamaatregelen is het museum tijdelijk gesloten en kunnen er dus geen rondleidingen doorgaan.

Rondleidingen
Grisaille Plantijn
rondleiding voor volwassenen
Christoffel Plantin is een intellectueel met een neus voor zaken. Even voor 1550 verruilt hij Frankrijk voor Antwerpen. Vijf jaar later start hij zijn eigen drukkerij. Die bouwt hij uit tot de grootste ter wereld.
Leading ladies
rondleiding voor volwassenen
Ludovico Guicciardini schreef al in 1567 dat Vlaanderen rijk was aan ondernemende vrouwen. Dat Plantins familiebedrijf driehonderd jaar standhield was mee te danken aan een aantal sterke geëmancipeerde vrouwen.
Guerrillatour in het museum
rondleiding voor volwassenen
Probeer de guerrilla tour uit: een tocht door het huis doorspekt met smeuïge verhalen, creatieve interventies, speelse en toffe weetjes over de familie en het bedrijf.
Rondleiding bij de expo 'Een eeuw van verwondering'
Campagnebeeld 'een eeuw van verwondering'
500 jaar Plantin
vrijdag 09 oktober 2020 tot zondag 10 januari 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers Uitgesteld
De 16de-eeuwse prentenreeks Nova Reperta (Nieuwe Ontdekkingen) én hedendaagse ontwikkelingen staan centraal in deze tentoonstelling. Niet toevallig stonden wetenschappen hoog op Plantijns boekenlijst.
Creatieve workshops en drukdemonstratie
Hand zet haak
Workshop voor scholen en groepen
Je zet letters in spiegelschrift in een zethaak, maakt een complete bladzijde en drukt die zelf af op een echte pers.
workshop Etsen droge naald
Workshop voor scholen en groepen
In de workshop bekijk je eerst boekillustraties, prenten en tekeningen. Nadien ga je zelf aan de slag met een plexi plaatje, inkt en een eeuwenoude drukpers en maak je je eigen droge naald ets.
Workshop Boekbinden
Workshop voor scholen en groepen
In deze workshop maak je kennis met de basistechnieken en bind je zelf een boekje. Keuze te over: een eigen dagboek, een notaboekje, fotoalbum, ...
voor groepen, families en scholen
Wil je weten hoe het er aan toe ging in de oude drukkerij Officina Plantiniana? Tijdens een drukdemonstratie kom je alles te weten over drukken met loden letters.
Workshop en/of rondleiding op maat
Heb je een groep of klas met bijzondere vragen? Heb je een speciaal verzoek of ben je bezig met een project? We maken graag een aangepast programma voor je, op maat van je groep.
Zonder gids
Groepsbezoeken zijn tijdelijk niet mogelijk.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.