Lezing en signeersessie Jeroen Olyslaegers

Laat je meevoeren naar de 16de eeuw in deze lezing van Jeroen Olyslaegers waarin zijn meest recente roman 'Wildevrouw' centraal staat.

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) ontwikkelde zich de voorbije decennia tot één van de meest eigenzinnige, uitgesproken en geëngageerde stemmen van de Nederlandstalige literatuur.

Zijn roman Wil (2016) werd overladen met prijzen en ook in de buitenlandse pers werd het boek geprezen. In zijn meest recente roman Wildevrouw (2020) is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Antwerpen, zijn geliefde stad. Het boek, waarin Olyslaegers de lezer meeneemt naar de 16de eeuw, naar de tijd van Christoffel Plantijn en Lodovico Guicciardini, staat centraal tijdens deze lezing. Hij leest voor uit Wildevrouw en geeft duiding bij het boek. Jeroen Olyslaegers werkt ook mee aan de najaarstentoonstelling Komt een Italiaan naar de Nederlanden van het museum. 

 

Exclusieve lezing en signeersessie

  • in de binnentuin (of in het grote salon in het museum bij slecht weer)
  • all-in formule: lezing + gesigneerd boek + drankje
  • vooraf inschrijven via de website van boekhandel Stad Leest

Reserveer je plek

 

Deze lezing wordt georganiseerd door het Museum Plantin-Moretus en boekhandel Stad Leest, i.s.m. Robuust, the zero waste shop.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief