Kweek je mee Antwerpse tomaten?

Haal je zadenzakje af in het museum

De zadenbibs in Antwerpen ontwaken op 27 februari uit hun winterslaap.

De Witte Ster van Antwerpen straalt

Dit jaar kan je in de zadenbibs én het Museum Plantin-Moretus zaadjes halen van de tomaat l’etoile blanc d’Anvers oftewel de Witte Ster van Antwerpen. Een houtsnede van een tomatenplant uit onze indrukwekkende collectie houtblokken siert de zadenzakjes. Ontdek deze en meer houtsneden op www.impressedbyplantin.be.

Tomatenplant_houtblokkencollectie

Kweek je eigen tomatenplant en breng jouw zaadjes naar de zadenbib. Zo kunnen we deze oude soort weer groot maken, en werk je mee aan de groei van de zadenbibs. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij.

Tomatenzaadjes

Zadenbibs in Antwerpen

Een zadenbib wil de traditie van zaden kweken en delen in ere houden en een netwerk uitbouwen van tuiniers die hun kennis met elkaar delen. Je vindt een zadenbib in het EcoHuis (Borgerhout), bibliotheek De Poort (Berchem), bibliotheek Driehoek (Ekeren), bibliotheek Park (Merksem) en bibliotheek Bist (Wilrijk).
Meer weten over de zadenbib >