Gratis rondleiding voor mensen met dementie

Voor personen met dementie en hun mantelzorger
zondag 16 december 2018 van 10:30
Individuele bezoekers

Tijdens de winter organiseren we één keer per maand op zondag een rondleiding voor mensen met beginnende & matige dementie. Deze rondleidingen zijn een aangename verpozing in de relatie tussen de persoon met beginnende en matige dementie en zijn of haar mantelzorger(s).

Elke maand is er een ander thema voorzien.

Kerstmis en devotie - bij de families Plantijn en Moretus en de wereld rondom

Kom je verwarmen aan de mooie niet alledaagse verhalen en laat je ogen twinkelen bij het bekijken van de uitzonderlijke 18de eeuwse Napolitaanse kerststal.

16 december 2018 van 10.30 tot 12 uur

Plantijn en de daaropvolgende 6 generaties Moretussen - een uitzonderlijk verhaal

Laat je verrassen door het aantal zakenvrouwen - de naam Balthazar die steeds weer opduikt en het 'wel en wee' binnen de muren van het Plantijnse huis.

20 januari 2019 van 10.30 tot 12 uur

Leven in en rond het Plantijnse Huis - 300 jaar lang fierheid & doorzettingsvermogen

Maak kennis met gebruiken en gewoonten binnen- en buitenskamers van de bewoners en hun wereld van de 16de tot de 19de eeuw.

17 februari 2019 van 10.30 tot 12 uur

Word jij ook een boekversierder?

Zelf aan de slag met pen - zinken plaatje - inkt - een oude drukpers - een artistiek vakman en neem dan de zelfgemaakte gedrukte prent meer naar huis!

17 maart 2019 van 10.30 tot 12.30 uur

• rondleiding met workshop voor personen met dementie en hun mantelzorgers
  • elke derde zondag van de maand om 10.30 uur
  • duur: 1,5 uur, de rondleiding van 17 maart duurt uitzonderlijk twee uur