Rubens, bookdesigner

2018 wordt het jaar van Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap in Antwerpen en ver daarbuiten. Museum Plantin-Moretus pakt in het najaar van 2018 uit met de tentoonstelling 'Rubens, bookdesigner'.

Rubens als boekontwerper

Balthasar I Moretus, kleinzoon van Christoffel Plantin, en zijn jeugdvriend Peter Paul Rubens creëerden samen het Barokboek. Balthasar had de ideeën en zette die op papier, Rubens werkte die ideeën in zijn kenmerkende stijl uit. Een vruchtbare samenwerking.

Tijdelijke tentoonstelling najaar 2018

In het najaar van 2018 eert museum Plantin-Moretus alle boekontwerpers en Peter Paul Rubens in het bijzonder.

Originele ontwerpen van Peter Paul Rubens en andere 17de eeuwse kunstenaars én hedendaagse creaties. Ze tonen aan dat bookdesign een vak apart is. Een mooi vak bovendien!

Antwerp Baroque 2018. Rubens as an inspiration

Antwerpen is een barokke stad. Zonder enige twijfel de meest uitgesproken barokke stad van de Lage Landen. Tijdens 'Antwerp Baroque 2018' pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen.

Het cultureel stadsfestival 'Antwerp Baroque 2018. Rubens as an inspiration' overspoelt Antwerpen in 2018 met bijzondere tentoonstellingen en unieke evenementen. Ze toont de barok, vroeger en nu, en maakt verbindingen tussen de historische barok en de hedendaagse kunst. 

Ontdek het volledige programma.

'Antwerp Baroque 2018. Rubens as an inspiration' is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen.

 

 

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief