• Welkom bij de familie Plantin en Moretus

  Intact. Drukklaar. Zo staan ze erbij, de oudste drukpersen ter wereld. Heel het atelier van de wereldberoemde uitgeverij ligt er na 440 jaar bij alsof de zetters, lettergieters, drukkers en proeflezers elk moment aan het werk kunnen gaan.

Aanraders

 • Praktische informatie over openingstijden, ticketverkoop, bereikbaarheid en toegankelijkheid. U zal merken dat iedereen welkom is in het Museum Plantin Moretus.
 • De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan je rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
 • Alt
  Activeer uw vier zintuigen. Snuif de geur van hout, leer, inkt en wijsheid op. Luister naar de stilte van de binnentuin, het kraken van de houten vloeren en de bedrijvigheid bij de oudste drukpersen ter wereld. Filmische interventies, soundscapes en een ruimte waar u zelf aan de slag kan: nog meer dan voorheen zal het huis en de familie Plantin-Moretus tot leven komen.
 • Ontdek de magie van het museum. In paleis en drukkerij. In kamer en atelier. In letter en typografie. In de mooiste boeken. Beleef hoe, lang vóór onze digitale tijd, woord en beeld al wereldwijd werden verspreid.
 • Zin in een ongewoon avontuur? Bezoek 's werelds best bewaarde drukkerij en geniet er van de intieme sfeer. Voor jong en oud, letterfreaks en boekenwurmen ... Iedereen komt hier voor rondleidingen, tentoonstellingen en workshops. Regelmatig zijn er ook evenementen waarin speciale thema’s in de kijker staan.
 • Christoffel Plantin en zijn schoonzoon Jan Moretus waren een revolutionair duo. Zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd. 400 jaar later stapt u gewoon bij hen binnen. Want hun huis en hun werkplek liggen er nog bij alsof ze even naar de bakker zijn.
 • Om de uitgebreide collectie van het Museum Plantin-Moretus toegankelijk te maken, zijn er online zoekmodules beschikbaar. Zo vindt en reserveert u boeken, documenten, tekeningen of prenten die u in de leeszaal wenst te consulteren.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed
City of Antwerp