• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.

Museum Plantin-Moretus | Baroque Book Design

Het barokboek: een fortuinlijke co-creatie tussen Balthasar Moretus en Peter-Paul Rubens
2018 wordt het jaar van Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap in Antwerpen en ver daarbuiten. Museum Plantin-Moretus pakt eind september uit met de tentoonstelling 'Baroque Book Design. Een verhaal over vriendschap en samenwerking.'
In de kijker
Op 27 februari nam Museum Plantin-Moretus de Ultima-prijs roerend erfgoed in ontvangst. De jury loofde de hele vernieuwingsbeweging van 2016.
bij de uitreiking van de Henry Van de Velde Award
Kastaar, het Antwerps analoog drukkerscollectief van de grafische ontwerpers An Eisendrath en Stoffel Van den Bergh, en het Museum Plantin-Moretus ontvangen de Henry Van de Velde Communication Award.
het grote salon
Waarom u Museum Plantin-Moretus niet mag missen.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Activiteiten
drukker geeft demonstratie aan de drukpers
zondag 25 maart 2018 van 10:00
Individuele bezoekers
Hoe werd er gedrukt in de tijd van Plantin? Maak het mee in het museum.
Erfgoeddag 2018 staat in het teken van kiezen. Van verkiezingen, keuzes en voorkeuren. Van beslissingen die hebben bepaald welke objecten we na jaar en dag nog altijd kunnen koesteren, welke geschiedenis we verkozen door te vertellen. En welke keuzes we vandaag kunnen maken voor de dag van morgen.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief