• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
Nieuws
Museum Plantin-Moretus wordt internationaal gelauwerd met twee maal zilver.
Tolerantie en repressie in de zestiende eeuw
vrijdag 04 augustus 2017 tot dinsdag 31 oktober 2017 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Hoe beleefden de mensen 500 jaar geleden de Reformatie? Getuigenissen van toen geven weer hoe gevaarlijk het kon zijn als je aan Luthers zijde stond. Gratis tentoonstelling in de Sint-Andrieskerk.
Barokmuziek uit de 18de eeuw
zondag 01 oktober 2017 van 10:30 tot 11:30
Individuele bezoekers
Zet je bezoek aan Museum Plantin-Moretus extra luister bij.
In de kijker
Plantijn eert dit jaar zijn medewerker Dodoens.
foto: Filip Dujardin
Waarom u Museum Plantin-Moretus niet mag missen.
Drukkersmerk van de Officina Plantiniana, ontwerptekening door Peter Paul Rubens
2018 wordt het jaar van Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap in Antwerpen en ver daarbuiten. Museum Plantin-Moretus pakt in het najaar van 2018 uit met de tentoonstelling 'Rubens, bookdesigner'.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
foto: Filip Dujardin
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.

Hoorspel in Museum Plantin-Moretus

Luister naar het huis en zijn vroegere bewoners
Je zit aan tafel met Edward Moretus terwijl hij het huis verkoopt aan de stad Antwerpen om er een museum van te maken. In het kantoor kom je Christoffel Plantin himself tegen. Boven in de bibliotheek sta je temidden van een discussie tussen boeken. En elk huis heeft zijn kruisje: de portretten klappen uit de biecht en jij staat erbij en kijkt ernaar.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief