• foto: Victoriano Moreno

    Welkom in Museum Plantin-Moretus

    Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.
Een eerste indruk

Museum Plantin-Moretus teaser

Reis naar het verleden. Stap binnen in het huis en de drukkerij.
Stap binnen in de wereld van de invloedrijke familie Plantijn en Moretus. Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwde een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.
In de kijker
zondag 17 november 2019 van 13:30 tot 16:30
Individuele bezoekers
Ga op ontdekkingstocht door het museum, maak een unieke button met wijze levenspreuk en stempel een heus kunstwerk bij elkaar.
zaterdag 23 november 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Maak kennis met de wondere wereld van Bruegels grafiek. Tijdens vier toonweekends kan je bij ons terecht.
zondag 24 november 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Laat je verbazen door de inspirerende zoektocht van de 16de- en 17de-eeuwse wetenschappers. Bewonder Ortelius' Utopia-kaart en de mooiste Bruegelprenten. Ontdek oude houtblokken en moderne clichés en teken mee aan het langste eiland ter wereld.
Praktisch
foto: Sigrid Spinnox
Kom eens op bezoek in het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus. Alles om uw museumbezoek te plannen, vindt u hier.
foto: Sigrid Spinnox
Verken het huis en bedrijf van Plantin en de Moretussen op eigen houtje, met een hoorspel, boekje of spel. Of laat u leiden door een gids.
leeszaal
In onze leeszaal raadpleegt u tal van authentieke documenten. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen.
Om naar uit te kijken
Kerst in Museum Plantin-Moretus
De kerstperiode is de gezelligste periode van het jaar. Kom je mee vieren in het huis van de familie Plantijn en Moretus?
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief