Zomer in Museum Plantin-Moretus

Reis deze zomer recht het verleden in en dwaal door het eeuwenoude huis van de familie Plantin-Moretus, slenter door de indrukwekkende drukkerij en pauzeer in de fleurige binnentuin. En ben je in een creatieve bui? Dan helpen we je graag op weg met enkele knutseltips!
Ga op ontdekkingstocht

Als je heel goed kijkt, dan zie je overal in het museum dieren verstopt. In oude boeken, op schilderijen, ... Vind je ze allemaal?
Of ben je benieuwd naar hoe het er vroeger in de oude drukkerij aan toe ging? Met het spel De Dappere drukker ben je straks een eerste klas 16de eeuwse drukker!

Dappere drukker
Familiespel
Wil jij net als Christoffel Plantin drukker worden? Ga met een opdrachtenboekje op pad door de kamers van het museum en kom als volleerde drukker terug buiten.
Waar ben ik? Dier ben ik!
Schatten van Vlieg in het Museum Plantin-Moretus
donderdag 01 juli 2021 tot dinsdag 31 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Ga op actieve speurtocht met het hele gezin door de benedenverdieping van het museum. Spot alledaagse en andere dieren op verrassende plekken.
Laat het museum tot leven komen

Hoorspel in Museum Plantin-Moretus

Warre Borgmans neemt je met een hoorspel mee door het museum
Met nieuwe driedimensionele audiotechnieken lijkt het wel of je door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt. Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn vroegere bewoners op een amusante manier tot leven.
Bezoek een tijdelijke expo

Naast de permanente expo lopen er deze zomer ook twee tijdelijke tentoonstellingen. Je kan mee met Plantin op reis of je ontdekt hoe Plantin nog steeds boek- en letterontwerpers inspireert.

webbanner Op reis met Plantijn
500 jaar Plantin
Focus-expo
woensdag 24 maart 2021 tot zondag 01 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Voorjaar en zomer 2021 gaan we met Plantin op reis. Plantin reisde veel, maar niet voor zijn plezier. Business first. We gaan op zakenreis naar Leiden, Parijs en Frankfurt.
Book Type Design
EXPO Afstudeerwerken Book/Type design
zaterdag 17 april 2021 tot zaterdag 31 juli 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert elk jaar Expert classes voor Boekontwerp en voor Type design in het Museum Plantin-Moretus. In deze expo maak je kennis met het afstudeerwerk van de studenten uit de beide practica.
Speel een spel
Dodospel
naar het klassieke gezelschapsspel 'ganzenbord'
Om de 500ste verjaardag van drukker-uitgever Christoffel Plantin te vieren, doken we in onze collectie houtblokken en staken de klassieker 'Ganzenbord' in een Impressed by Plantin-jasje.
Knip, plak, kleur, ontwerp en bewonder
trekpop
staycation tips
Creativiteit is troef bij het Museum Plantin-Moretus. Knutseltips voor groot en klein.
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie
Ontdek de indrukwekkende collectie houtsneden in hoge resolutie. Zeewezens, rijke geïllustreerde letters en meer. Een bron van inspiratie. Be impressed!
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief