Met een groep naar het museum

Kom met je groep naar het museum en maak je bezoek levendiger of gevarieerder dankzij ons aanbod voor groepen.

Gegidste rondleidingen en workshops zijn momenteel nog niet mogelijk. Het Museum Plantin-Moretus, een historisch huis, heeft kleine ruimtes en doorgangen. De geldende coronamaatregelen zijn daardoor niet goed op te volgen tijdens gegidste rondleidingen en workshops. Als de coronacijfers positief blijven evolueren zullen workshops en rondleidingen weer mogelijk zijn vanaf 28 augustus.

Schoolgroepen kunnen wel op bezoek komen. Ze brengen een bezoek volledig gescheiden van de individuele bezoekers. Reserveer op voorhand.

Rondleidingen
Grisaille Plantijn
rondleiding voor volwassenen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | Christoffel Plantin is een intellectueel met een neus voor zaken. Even voor 1550 verruilt hij Frankrijk voor Antwerpen. Vijf jaar later start hij zijn eigen drukkerij. Die bouwt hij uit tot de grootste ter wereld.
Leading ladies
rondleiding voor volwassenen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | Ludovico Guicciardini schreef al in 1567 dat Vlaanderen rijk was aan ondernemende vrouwen. Dat Plantins familiebedrijf driehonderd jaar standhield was mee te danken aan een aantal sterke geëmancipeerde vrouwen.
Guerrillatour in het museum
rondleiding voor volwassenen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | Probeer de guerrilla tour uit: een tocht door het huis doorspekt met smeuïge verhalen, creatieve interventies, speelse en toffe weetjes over de familie en het bedrijf.
Creatieve workshops en drukdemonstratie
Hand zet haak
Workshop voor scholen en groepen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | Je zet letters in spiegelschrift in een zethaak, maakt een complete bladzijde en drukt die zelf af op een echte pers.
workshop Etsen droge naald
Workshop voor scholen en groepen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | In de workshop bekijk je eerst boekillustraties, prenten en tekeningen. Nadien ga je zelf aan de slag met een plexi plaatje, inkt en een eeuwenoude drukpers en maak je je eigen droge naald ets.
Workshop Boekbinden
Workshop voor scholen en groepen
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | In deze workshop maak je kennis met de basistechnieken en bind je zelf een boekje. Keuze te over: een eigen dagboek, een notaboekje, fotoalbum, ...
voor groepen, families en scholen
Wil je weten hoe het er aan toe ging in de oude drukkerij Officina Plantiniana? Tijdens een drukdemonstratie kom je alles te weten over drukken met loden letters.
Workshop en/of rondleiding op maat
Heb je een groep of klas met bijzondere vragen? Heb je een speciaal verzoek of ben je bezig met een project? We maken graag een aangepast programma voor je, op maat van je groep.
Zonder gids
Door de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken tijdelijk niet mogelijk.
foto: Victoriano Moreno
Hoorspel
Het museum komt tot leven met een amusant hoorspel in de Antwerp Museum App.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief