Poëzieweek

Een liber amicorum van eigen maak

Tijdens de poëzieweek zet het Museum Plantin-Moretus het poëzieboekje in de kijker. Een poëzieboekje of vriendenboekje is van alle tijden. Zelfs Christoffel Plantijn moest eraan geloven. Hij leverde, net als Ortelius en Lipsius trouwens, een bijzondere bijdrage in het vriendenboekje van zijn goede vriend Gevartius. Hij legde de lat hoog en zette er een portret van zichzelf in. Doe jij beter?

Maak zelf een vriendenboekje

De poëzieweek is een mooi moment om zelf een vriendenboekje te maken. Als inspiratie gebruiken we het Liber Amicorum van Joannis Gevartius, dat het Museum Plantin-Moretus enkele jaren geleden kocht. Benieuwd of je vriendenkring even indrukwekkend zal zijn met namen als Abraham Ortelius, Christoffel Plantijn of Justus Lipsius.

Tip: Decoreer je eerste pagina met een illustratie uit onze indrukwekkende collectie houtblokken.

Ontdek de collectie >>

 

Vriendenboekje stap voor stap

Onze creatieve medewerker Nadine is een kei in het maken van boekjes. Ze geeft ook onze workshop boekbinden. Nadine gidst je stap voor stap in het maken van je eigen vriendenboekje. Vergis je niet: een vriendenboekje is een behoorlijke klus. Reken een uurtje of 3 om je poëzieboek te maken.

Idee: Dit boekje is een prachtig geschenk voor al wie je lief is of gewoon voor jezelf.

Ben je zelf niet zo handig? Onze shop verkoopt een replica in de museumshop.

 

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief