Verjaardagsfeest Plantin | workshops

Tijdens Plantins verjaardagsfeest kan je een hele dag lang je handen uit de mouwen steken in inDRUKwekkende (gratis) workshops.

Blinddruk organisch materiaal / uitgesneden kartonnen vormen

Met echte takjes, blaadjes, schors ... of met een door jezelf uitgesneden letter in stevig karton, wordt een compositie of tekst gelegd op de drukplaat van de pers. Met etspapier en een drukpers ontstaat jouw eigen inktloze structuur- of reliëfafbeelding.

Letterpret van A tot Z

Op deze feestdag gaan we aan de slag op de grote drukpers in het mooie winkeltje van het museum. Maak je eigen ontwerp van grote houten letters en zet het over een zelfgekozen achtergrond. Je gaat naar huis met een unieke, zelf ontworpen en gedrukte poster.

Drukken op een totebag

Personaliseer een katoenen Plantin2020 totebag met jouw eigen gekozen print. Wandel naar huis met een duurzame, exclusieve en gepimpte winkeltas.

Door-kijk-verjaardagskaart

Plantin maakt zich klaar voor zijn verjaardagsfeest. Teken de missende feestattributen en maak een door-kijk-verjaardagskaart voor Plantin.

Brieven aan Plantin

Schrijf een brief op de eeuwenoude manier en verstuur hem 500 jaar in de tijd naar de jarige Plantin. Schrijf wat je hem altijd al vragen of vertellen wou. Feliciteer hem gewoon of schrijf hem iets waarvan jij denkt dat hij dat moet weten.

Sla een brug tussen vandaag en 500 jaar geleden door middel van een velletje papier, een pen met wat inkt en een beetje zin voor verbeelding.

Creatief met letters

Tijdens het feestweekend kunnen ouders en kinderen samen spelen met letters! Woorden vormen een gedicht, of, wie weet ga je wel aan de slag om een verhaal te verzinnen! Aan de hand van verschillende spelletjes ga je met taal aan de slag.

Praktisch

  • op 15 maart tussen 12 en 18 uur
  • gratis
  • reserveren is niet nodig, sluit aan wanneer het je past
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief