Komt een groep, school of familie naar de expo

aanbod bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'

Wil je graag een rondleiding voor je groep of klasgroep? Kom je met je (klein)kinderen naar de expo? Geen probleem!

Doeboekje voor kinderen 'Op reis met Lowijs'

Lodovico Guicciardini - in de Nederlanden noemden ze hem Lowijs - reisde 500 jaar geleden als koopman van Italië naar Antwerpen. Zijn droom was om schrijver te worden en dat is hem gelukt! Hij schreef een boek over de Nederlanden: hoe de mensen leven, wat ze eten en drinken, wat ze voor werk doen, ... Dit boek maakte hem beroemd!

Denk, puzzel, zoek, teken, kleur, schrijf en verken de wereld van Lodovico - Lowijs - Guicciardini op kindermaat!

• voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • gratis
  • haal je doeboekje aan de balie van het museum

Rondleidingen

Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?

De beschrijving van Guicciardini prikkelt en daagt uit. Ze roept spontaan beelden op van landschappen, dieren, mensen, kledij. Gekende afbeeldingen van boerenbruiloften, een hond tijdens de jacht. Herkennen ‘wij’, inwoners van de stad en streek ons nog in de beschrijving? Herkennen bewoners van buitenlandse herkomst zich in de beschrijvingen? Wat valt hen op? Wat is er hetzelfde? Wat is anders?

Tijdens de rondleiding bezoek je de expozalen van Komt een Italiaan naar de Nederlanden. Je ticket is de hele dag geldig voor een bezoek aan de rest van het museum.

• rondleiding voor volwassenen
  • maximum 15 personen per gids
  • duur: maximum anderhalf uur
  • prijs voor de gids: €105 (administratiekosten inbegrepen)
  • toegangstickets voor het museum koop je apart aan (tarieven)

Reserveer je gids online vanaf 3 december 2021.