Museumshop

Producten die in eigen huis gedrukt zijn, oude prenten gecombineerd met moderne elementen. Combineer de 16de met de 20ste eeuw met een kado uit onze museumwinkel.

Redopapers

Redopapers in museumshop Museum Plantin-Moretus

Klik op de foto voor een overzicht van de Redopapers-producten.

Na de succesvolle samenwerking met Kastaar in 2016 nodigt het museum nu Redopapers uit voor een nieuwe reeks museumwinkelitems, agenda's, notablokjes, schetsboeken, plak-tattoo's, ...

Redopapers is een Antwerpse start-up die nieuw leven geeft aan papieroverschotten.
Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoeken Linde Luyten en Tille Lingier manieren om dit papier te verwerken tot unieke, duurzame designproducten.

Redopapers combineert oude en nieuwe druktechnieken in de papierlijn, onderzoekt het archief van het Museum Plantin-Moretus en geeft een tweede leven aan ons restmateriaal.

Kastaar

In 2016 gingen we in zee met Kastaar, een Antwerps drukkersduo dat zich specialiseert in handgedrukte stationary. Kastaar dook ons archief in selecteerden daar enkele mooie prenten en afbeeldingen. Gecombineerd met moderne elementen maakten ze zo een hele nieuwe merchandisinglijn. Postkaartjes, onderleggers, zaadzakjes, notitieboekjes, kalenders, boekenleggers en vele kleine kaartjes met typografie kwamen onder hun drukpersen vandaan.

Prijzen voor samenwerking Kastaar en Museum Plantin-Moretus

Een samenwerking met succes. Twee weken na opening werd onze museumshop al meteen bekroond met de allereerste ‘Museum Product Award’.
In 2017 volgde een zilveren European Design Award en 2018 startte mooi met de Henry Van de Velde Award 'communication'.

Praktisch

De museumshop vind je aan de ontvangstbalie van het museum. Je kan de shop bereiken via de hoofdingang van het museum op de Vrijdagmarkt of je kan rechtstreeks de winkel binnenlopen via de Steenhouwersvest.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief