Yvon Tordoir aka Rise One

Typografie By Yvon Tordoir

Yvon Tordoir, aka Rise One, street artist, maakte in het barokjaar in 2018 een mural in de stad en in het Museum Plantin-Moretus. Hij inspireerde zich onder andere op de rijk geïllustreerde letters in de collectie houtsneden.

Ik ben heel visueel ingesteld. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met graffiti, in de loop van de jaren heb ik er mijn beroep van kunnen maken. Ondertussen ben ik tien jaar zelfstandig muurschilder. Ik werk in opdracht: voor bedrijven, overheden en andere instanties en ik maak ook mijn eigen werk. Typografie heeft me daarbij altijd geïnspireerd, in mijn graffitiwerk heb ik daar altijd een grote focus op gelegd. Zo ben ik in 2016 bij Museum Plantin-Moretus terechtgekomen en hebben we samengewerkt naar aanleiding van de heropening van het museum.

Zelf aan de slag?

Duik in de collectie, laat je inspireren en deel het resultaat van je creativiteit.