Trekpopjes Christoffel en Martina Plantijn

creatip

Laat Christoffel Plantijn en zijn dochter Martina dansen, wandelen of gewoon rare arm- en beenbewegingen maken. En zorg er uiteraard voor dat ze er piekfijn uitzien. Ideaal voor de kleine knutselaars.
 

Wat heb je nodig?

  • Prent Christoffel Plantijn en/of Martina Plantijn
  • Schaar of snijmesje en lijm
  • Allerlei spullen om de kleren te kleuren of op te fleuren: stiften, potloden, stempels, verf, restjes stof of wol, gekleurd papier, ...
  • Splitpennen
  • Dun touw

Hoe maak je het?

 
  • Knip de verschillende delen van de pop uit
  • Kleur of versier alles
  • Zet de pop in elkaar met splitpennen. De stipjes op de prent geven de juiste plaats aan.
  • Maak aan de achterkant een touwtje vast aan de splitpennen van de armen en benen.

Deel je creatie!

Wie maakt de coolste trekpop? Deel je creatie op Instagram en vermeld @plantinmoretus. We delen de leukte creaties!

Nog meer creatieve tips?
creatip
Trek er deze zomer op uit, verzamel bloemen en planten en bewaar ze in je eigen herbarium. En niet zomaar een herbarium, maar eentje met afdrukken van eeuwenoude houtblokken. Zagen planten er 500 jaar geleden anders uit? Plak een plant van nu, naast een houtblok van toen en vergelijk!
creatip
Een plankje, nageltjes en draad in verschillende kleuren, meer is er niet nodig voor een origineel, kunstig en kleurrijk kunstwerk. En inspiratie? Die vind je natuurlijk in onze collectie houtblokken.
creatip
Doe zoals graffiti artist Banksy en maak kunst met stencils. Met een dosis geduld en een portie nauwkeurigheid pimp je je katoenen tas om tot een waar meesterwerkje!
creatip
Wist je dat men vroeger dacht dat de aarde plat was? Gelukkig waren er in de 16de eeuw enkele slimmeriken die ontdekten dat je niet van de aardplaat kon vallen en de aarde rond is. Maak je samen met ons een eigen globe?
creatip
Lange kousen, pofbroeken en -mouwen, grote witte kragen en ook mannen liepen vaak in een kleed of rok rond. De mode is op 500 jaar toch wel wat veranderd! Kleed jij onze popjes aan?
Memory Impressed by Plantin
creatip
Een gezelschapsspel voor jong en oud. De regels zijn simpel: verzamel zoveel mogelijk duo's. Wist je dat kinderen dit spel vaak winnen van volwassenen omdat ze een goed kortetermijngeheugen hebben?
tekenboekje
creatip
Iedereen kan tekenen! Uiteraard moet je wel een beetje oefenen. Dit tekenboekje helpt je graag op weg.
creatip
Een drukker drukt een boek niet pagina per pagina, maar per katern van 8 pagina’s. Met een ingenieuze vouwtechniek kan je makkelijk in een keer 8 pagina’s drukken en daarna vouwen en snijden tot een boekje. Dat bespaart je veel tijd. Vouw je mee?
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief