Randprogramma 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'

Het Museum Plantin-Moretus voorziet naar goede gewoonte een rijk gevuld randprogramma bij de expo.
In de expo
zondag 20 februari 2022 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
In een interactieve rondleiding delen curator Kris Geysen en medewerkster meerstemmigheid Malika Ahali hun kijk op de expo.
Instaprondleidingen bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'
zondag 06 februari 2022 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Heb je graag wat meer uitleg bij de tentoonstelling 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden', maar kan je niet aansluiten bij een groep? Reserveer dan voor één van onze individuele instaprondleidingen.
aanbod bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'
Wil je graag een rondleiding voor je groep? Kom je met je (klein)kinderen naar de expo? Welkom!
En daarnaast
Komt een Italiaan naar de Nederlanden
aanbod bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'
Tijdens vier sfeervolle donderdagavonden duik je in de wereld van Guicciardini. Met Mohamed Ouaamari, Jeroen Olyslaegers, Michael Pye en Christophe Schellekens.
Doek vzw
zaterdag 26 februari 2022 van 12:30 tot 14:30
Individuele bezoekers
Guicciardini vertelde zijn verhaal. Nu is het aan jou. Borduur met borduurmeester Nadia Mohmand en kunstenaar Lies Van Assche jouw verhaal van de stad.
aanbod bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'
Ontdek de stad door de ogen van Guicciardini met twee wandelingen.
Guicciardini bij je thuis
bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'
Mohamed Ouaamari schrijft 10 kortverhalen over he Guicciardini het hedendaagse Antwerpen zou beleven in al zijn diversiteit. Volg hier vanaf 2 december de belevenissen van Guicciardini online.
Restauratie Bononiensis - mei 2021
bij de expo Komt een Italiaan naar de Nederlanden
Ga op online roadtrip door de Nederlanden en ontdek wat Guicciardini over jouw dorp of studentenstad schreef. Goed voor uren dwaal- en leesplezier.
bij de expo Komt een Italiaan naar de Nederlanden
Lees een moderne vertaling van de Nederlandstalige uitgave van Guicciardinis bestseller ‘Descrittione di tutti i paesi bassi’.
Bij de expo
Ontdek 500 jaar stad en streek met koopman Guicciardini
vrijdag 03 december 2021 tot zondag 06 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?