Memory

creatip

Een gezelschapsspel voor jong en oud. De regels zijn simpel: verzamel zoveel mogelijk duo's. Wist je dat kinderen dit spel vaak winnen van volwassenen omdat ze een goed kortetermijngeheugen hebben?
 

Wat heb je nodig?

 • printer en papier
 • PDF met de kaartjes
 • een mooi papier met motief, kaftpapier of inpakpapier
 • kleurtjes of stiften
 • (eventueel lamineermachine)

Hoe maak je het?

 
 • print de kaartjesPDF af op A4-papier (bij voorkeur op iets dikker papier)
 • kleur de kaartjes in
 • kleef aan de achterkant een mooi papiertje (gekleurd, met een motiefje, ...)
 • haal de twee ingekleurde papieren eventueel door een lamineermachine
 • knip de plaatjes uit op de stippellijn
 • En spelen maar ... hoe meer kaartjes je gebruikt, hoe moeilijker het spel

Deel je creatie!

Deel je creatie op Instagram met ons, vermeld @plantinmoretus. We delen de leukste creaties!

Nog meer creatieve tips
creatip
Trek er deze zomer op uit, verzamel bloemen en planten en bewaar ze in je eigen herbarium. En niet zomaar een herbarium, maar eentje met afdrukken van eeuwenoude houtblokken. Zagen planten er 500 jaar geleden anders uit? Plak een plant van nu, naast een houtblok van toen en vergelijk!
trekpop
creatip
Laat Christoffel Plantijn en zijn dochter Martina dansen, wandelen of gewoon rare arm- en beenbewegingen maken. En zorg er uiteraard voor dat ze er piekfijn uitzien. Ideaal voor de kleine knutselaars.
creatip
Doe zoals graffiti artist Banksy en maak kunst met stencils. Met een dosis geduld en een portie nauwkeurigheid pimp je je katoenen tas om tot een waar meesterwerkje!
creatip
Een plankje, nageltjes en draad in verschillende kleuren, meer is er niet nodig voor een origineel, kunstig en kleurrijk kunstwerk. En inspiratie? Die vind je natuurlijk in onze collectie houtblokken.
creatip
Wist je dat men vroeger dacht dat de aarde plat was? Gelukkig waren er in de 16de eeuw enkele slimmeriken die ontdekten dat je niet van de aardplaat kon vallen en de aarde rond is. Maak je samen met ons een eigen globe?
creatip
Lange kousen, pofbroeken en -mouwen, grote witte kragen en ook mannen liepen vaak in een kleed of rok rond. De mode is op 500 jaar toch wel wat veranderd! Kleed jij onze popjes aan?
tekenboekje
creatip
Iedereen kan tekenen! Uiteraard moet je wel een beetje oefenen. Dit tekenboekje helpt je graag op weg.
creatip
Een drukker drukt een boek niet pagina per pagina, maar per katern van 8 pagina’s. Met een ingenieuze vouwtechniek kan je makkelijk in een keer 8 pagina’s drukken en daarna vouwen en snijden tot een boekje. Dat bespaart je veel tijd. Vouw je mee?
Ook interessant
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie
Ontdek de indrukwekkende collectie houtsneden in hoge resolutie. Zeewezens, rijke geïllustreerde letters en meer. Een bron van inspiratie. Be impressed!
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief