Grafiek boven!

Impressed by Plantin

An Eisendrath trekt met een selectie van onze houtblokken en een drukpers naar het Grafixx festival (georganiseerd in de Studio) en Jo De Baerdemaeker neemt je mee op een typo walk.

Grafische kunsten en Christoffel Plantin?

Plantin hechtte veel belang aan het juiste lettertype. In het begin van zijn carrière moest hij tevreden zijn met lettermateriaal dat ook andere drukkers gemakkelijk konden kopen. Maar al snel koos hij voor exclusievere lettertypes van Franse ontwerpers als Garamont en Granjon en overklaste hij zijn Antwerpse concurrenten.

Ook de vormgeving van de boeken die Plantins drukkerij verlaten was onovertroffen. En wees niet verbaasd als je een titelblad van de hand van Rubens tegenkomt. Plantins boeken waren heuse pareltjes. Moest Christoffel Plantin in deze tijd geleefd hebben, je had hem ongetwijfeld op het Grafixx festival tegen het lijf gelopen!

Grafixx

Een zorgvuldig samengestelde keur aan kunstenaars uit de vier windstreken komt van 20 t/m 22 november inspireren met live performances, lezingen en tentoonstellingen, workshops om je handen bij vuil te maken en projecties voor jong en oud. Grafixx staat steeds garant voor een intense ervaring van print en papier. 

>> grafixx.be

 

Tijdens het Grafixx festival
Grafixx festival
An Eisendrath van Studio Anorak neemt haar favorieten houtblokken uit de collectie van het museum mee naar het Grafixx festival, samen met een drukpers. Verwonder je over de historische prentenpracht en druk je eigen poster, net als Plantin!
Typografie Sint-Andries
Twee unieke stadswandelingen in Antwerpen, speciaal gecureerd voor het Museum Plantin-Moretus.
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief