Expo 'Baroque Book Design' & randprogramma

Blader door prachtig vormgegeven boeken van toen en nu in de expo 'Baroque Book Design', bekijk de schilderijen van Rubens in de woonkamer van de familie en ontrafel boekengeheimen of ga zelf aan de slag tijdens de 'Special Days' in het museum.

Het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert zoomt in op de invloed van Peter Paul Rubens. Een bezoek aan het Museum Plantin-Moretus kan daarbij niet ontbreken. De barokmeester kwam hier vaak over de vloer, zowel in zijn vrije tijd als professioneel.

Een verhaal over vriendschap en samenwerking
vrijdag 28 september 2018 tot zondag 06 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Hoe evolueerde het boek in de barok? Waarom werkte een uitgever als Balthasar I Moretus samen met vooraanstaande kunstenaars zoals Peter Paul Rubens? En hoe vernieuwen uitgevers nu het boekenvak?
De tentoonstelling 'Baroque Book Design' toont de liefde voor het vak van de uitgever, vroeger en nu. Mis de special days niet, met workshops, lezingen en rondleidingen.
Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners.