Druk druk drukker tijdens de vakantie

Vakantie. Even geen schoolwerk en hobby's meer. Bang voor verveling? Niet nodig. Het Museum Plantin-Moretus biedt enkele anti-verveeltips voor een indrukwekkende vakantie.
Speel een spel
Spelregels Cavagnole uit het Archief
Speel eens een 18de-eeuws gezelschapsspel
In de 18de eeuw speelde men in de betere kringen graag gezelschapsspelen. Vanuit het hof van Versailles bereikte het loterijspel cavagnole de Moretussen in Antwerpen. Onze archivaris vond de spelregels bij toeval terug in het Plantijns archief. Speel je met ons mee?
Knip, plak, kleur, ontwerp en bewonder
Ontdek 14.000 houtsneden in hoge resolutie
Ontdek de indrukwekkende collectie houtsneden in hoge resolutie. Zeewezens, rijke geïllustreerde letters en meer. Een bron van inspiratie. Be impressed!
#impressedbyplantin
Brieven schrijven is plots weer helemaal in. Verras je ouder, grootouder of vriend die je nu even niet kan zien met een mooie brief. Op zelfgemaakt briefpapier! We helpen je op weg.
Het Prentenkabinet bewaart meer dan 20.000 tekeningen, prenten, etsen, ... Een kleine selectie kan je nu zelf van een kleurtje voorzien.
Ga op wandel in het museum met o.a. Warre Borgmans
Het museum in 15 360° filmpjes
Bezoek het museum virtueel. Stap door het museum in 15 360° filmpjes. Voor wie een cultuurshot nodig heeft.
Steek iets op dat je nog niet wist
bezoekers bij de letterkasten in de oude drukkerij
Educatief materiaal. Normaalgezien enkel voor leerkrachten, maar nu kan iedereen er mee aan de slag.
Wie in hemelsnaam is Plantin? En waarom was de boekdrukkunst zo'n belangrijke uitvinding? En hoe ging het er aan toe in de zestiende eeuw? Verschillende filmpjes maken je wegwijs.
Maak kennis met Christoffel Plantin en het Museum Plantin-Moretus met dit verhaal in poëtische en eenvoudige taal.
Blijf in uw kot
Duik online in onze collecties, bekijk onze webtentoonstellingen, bezoek het museum virtueel, blader door de museumgids, beluister onze audiogids. Alles om thuis te blijven en toch een beetje in het museum te zijn.