Cultuurweekend

Een uitgebreid programma met literaire slag. Kom tijdens het Cultuurweekend lezen, schrijven en luisteren in het Museum Plantin-Moretus. Jong en oud komt rijkelijk aan zijn trekken.

Achter de schermen van het Museum Plantin-Moretus is een nieuwe tentoonstelling in de maak: Komt een Italiaan naar de Nederlanden. Ontdek 500 jaar stad en streek met koopman Guicciardini. Tijdens het Cultuurweekend lichten we hier en daar een tip op van de sluier. Zo duik je samen met Jeroen Olyslaegers in het Antwerpen van de 16de eeuw en krijg je de kans om exclusief enkele edities van Guicciardini’s bestseller Descrittione di tutti i Paesi Bassivan (1567) te bewonderen in de leeszaal.

Ga daarnaast met of zonder gids op ontdekking in het museum. Kruip in je pen en laat je mooiste verzen optekenen door Peter Holvoet-Hanssen, luister samen met je kinderen naar de heerlijkste reisverhalen, aanschouw een drukker aan het werk en keer huiswaarts met een literaire tattoo.

Alle activiteiten behalve de lezing door Jeroen Olyslaegers zijn ‘inloop’ activiteiten. Je kan er niet voor reserveren. Reserveer je museumticket op het uur dat je op bezoek wil komen.

Reserveer je GRATIS ticket >

Ons programma
Jeroen Olyslaegers
Laat je meevoeren naar de 16de eeuw in deze lezing van Jeroen Olyslaegers waarin zijn meest recente roman 'Wildevrouw' centraal staat.
kind aan de slag met een mobiele drukpers op de Vrijdagmarkt
28 & 29 augustus 2021
De woorden, zinnen en letters komen je tegemoet als je de Vrijdagmarkt oploopt. Het bruist er tijdens Cultuurweekend van literaire activiteiten.
Dierenbingo
28 & 29 augustus 2021
Kom al eens proeven van onze wintertentoonstelling over koopman Ludovico Guicciardini of luister naar de mooiste reisverhalen. Ga met je kinderen op zoek naar dieren in het museum of ga met een gids op ontdekking door het museum.
Bekijk ook
bezoekers aan het raam van de leeszaal
Tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, drukdemonstraties. Museum Plantin-Moretus biedt veel meer dan enkel een museumbezoek.
Traphal
Bezoek het museum GRATIS tijdens Open Monumentendag. Naast een museumbezoek kan je die dag bij ons terecht voor heel wat andere activiteiten.
Guicciardini
Ontdek 500 jaar stad en streek met koopman Guicciardini
vrijdag 03 december 2021 tot zondag 06 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief