Urban Baroque Bowl

Geluidsarchitect Kris Strybos (Scale), decorontwerper Martin Baarda en graffiti-artist Bram De Ceurt (Bird) nemen je mee in een subtiele clash tussen onze oude Vlaamse Meesters en streetart. Een totaalbeleving waar muziek en beeld één zijn.
zaterdag 22 december 2018 tot zondag 06 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

In de box staan je zintuigen op scherp. je beweegt vrij. Je zoekt het geluid spontaan op en ademt de beelden in. Ze laten borrelen en clashen, en verbinden zo oud en nieuw, bemind en onbemind.

Klankbad

Het concept werd bedacht door Kris Strybos die muziek op een nieuwe manier wilde beleven. Hij creëert een sferisch klankbad en zoekt inspiratie bij de grote barokmeesters uit de 17de eeuw. Barok kenmerkt zich door overdadige vormen en heftige gevoelsuitdrukkingen. Dat neemt hij mee in de creatie van een uniek geluidsdecor.

Een vurige soundscape die zich niet vastpint op één stijl. Het explosieve karakter van de barok wordt gerecycleerd. Hij laat clashen en borrelen en verbindt zo op subtiele wijze oud en nieuw, bemind en onbemind.

Graffiti

Voor deze Urban Baroque Bowl werkt Strybos samen met graffiti-artiest Bird. Graffiti is een perfecte kunstvorm om de barokke sfeer om te zetten naar een urban realiteit. Bird krijgt de opdracht om zijn interpretatie te geven met mogelijke verwijzingen naar Dulle Griet van Peter Bruegel de Oude, de 7 hoofdzonden, olieverf...

Decorontwerp

Martin Baarda ontwerpt en realiseert de bowl waarin de installatie zich bevindt.

Praktisch

Van zaterdag 22 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019 vind je de Urban Baroque Bowl in zaal 6 in Museum Plantin-Moretus.

Iedereen is welkom in de bowl voor een totaalbeleving van muziek en beeld.

Gratis met je toegangsticket voor het museum.

Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief