Type Walk met Jo De Baerdemaeker (@typojo)

Twee unieke stadswandelingen in Antwerpen, speciaal gecureerd voor het Museum Plantin-Moretus.
zaterdag 21 november 2020 van 10:30 tot 12:00
Individuele bezoekers

Jo De Baerdemaeker (@typojo) gidst je langs de onbekende schatten van architecturale belettering en straattypografie in Antwerpen, met historische achtergrond én typografische duiding. Je kijkt nadien nooit meer hetzelfde naar de stad.

Biografie Jo De Baerdemaeker

Jo De Baerdemaeker

Jo De Baerdemaeker is één van de weinige letterontwerpers en fontontwikkelaars in België. Hij woont en werkt in Antwerpen. Naast zijn werk als creatief ontwerper, focust Jo zich als letterhistoricus ook op het ontwikkelen van digitale fonts voor geschriften die bedreigd zijn. Jo werkt samen met grote internationale bedrijven zoals Microsoft, Google & The New York Times en ontwierp, onder andere, de letterfamilies voor stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Hij won in 2017 de Henry van de Velde Award: Nieuwe Vlaamse Meester in de Kunst.

• type walk, een wandeling langs straattypografie in Antwerpen
  • zaterdag 21 november
  • zondag 22 november: twee type walks, uren worden nog vastgelegd