Kunstendag voor Kinderen 2019

Kinderen

Ga op ontdekkingstocht door het museum, maak een unieke button met wijze levenspreuk en stempel een heus kunstwerk bij elkaar.

De dappere drukker

Doe het zelf tour met opdrachten

Wil jij net als Christoffel Plantijn ook drukker worden? Kom het leren in het museum! Je gaat als meester en gezel samen op ontdekkingstocht. Aan de hand van verschillende opdrachten leer je alles over het boekenvak. Ondertussen maak je ook je eigen boekje. Durf jij de uitdaging aan?

Wijze buttons

Filosofische installatie

De letterkasten van de filosoof zijn vandaag gevuld met voorwerpen die je helpen je eigen levenskunst op te sporen. Zet je aan tafel, kies een voorwerp uit en krijg een boeiende of gekke vraag voorgeschoteld die je aan het denken zet. Na een korte, verhelderende babbel keer je naar huis met nieuwe inzichten én een unieke button met wijze levensspreuk.

Kunstig stempelen

Workshop

Ga aan de slag met driehoek, vierkant en cirkel! Je stempelt je eigen kunstwerk bij elkaar door deze drie vormen te combineren. Gebruik naar hartenlust je fantasie en maak patronen, landschappen en figuren. Wedden dat er een kunstenaar verstopt zit in jou?

Praktisch

  • Alle activiteiten zijn gratis met een toegangsticket tot het museum
  • Je hoeft niet vooraf te reserveren, sluit gewoon aan wanneer het je past
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief