Komt een gids naar het museum

Instaprondleidingen bij de expo 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden'

Heb je graag wat meer uitleg bij de tentoonstelling 'Komt een Italiaan naar de Nederlanden', maar kan je niet aansluiten bij een groep? Reserveer dan voor één van onze individuele instaprondleidingen.
zondag 12 december 2021 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers

Keer terug in de tijd, naar het Antwerpen en de Nederlanden van de 16de eeuw. Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in Antwerpen vestigt, beschrijft in detail het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Herkennen wij ons vandaag nog in zijn beschrijvingen?

De beschrijving van Guicciardini prikkelt en daagt uit. Ze roept spontaan beelden op van landschappen, dieren, mensen, kledij. Gekende afbeeldingen van boerenbruiloften, een hond tijdens de jacht. Herkennen ‘wij’, inwoners van de stad en streek ons nog in de beschrijving? Herkennen bewoners van buitenlandse herkomst zich in de beschrijvingen? Wat valt hen op? Wat is er hetzelfde? Wat is anders?

Tijdens de rondleiding bezoek je de expozalen van Komt een Italiaan naar de Nederlanden. Je ticket is de hele dag geldig voor een bezoek aan de rest van het museum.

• rondleiding voor volwassenen
  • maximum 15 personen per rondleiding
  • duur: maximum anderhalf uur
  • prijs: 7 euro per deelnemer voor de gids
  • toegangstickets voor het museum koop je apart aan (tarieven)

Reserveer je ticket online vanaf 3 december 2021.

Als de rondleiding niet volzet is, kan je de dag zelf ook nog aansluiten.