Kerstfeest in het museum

De kerstperiode is de gezelligste periode van het jaar. Kom je mee vieren in het huis van de familie Plantijn en Moretus?

In de winter is de sfeer nog huiselijker en intiemer dan anders in het Museum Plantin-Moretus.  De Napolitaanse kerststal komt uit de kast: een indrukwekkend en uniek stuk uit de MAS-collectie met wel 60 beeldjes. 

Winterse verhalen

Het mysterie van de drie wijzen

Wat is er mooier dan vertellingen tijdens deze langste en donkerste nacht van het jaar? Vertelster Marijke Goossens neemt je mee in een winters landschap waar een eenzame koning kerstavond wil vieren met zijn harpspeler. Maar wil die man niet liever bij zijn gezin zijn?

In het verhaal van de Klokkenmaker gebeurt er tijdens de Kerstnacht een pracht van een wonder. Benieuwd? Kom zeker luisteren. Een hartverwarmend verhaal dat licht brengt tijdens putteke winter.

Midwintertijd - Keltische verhalen

Midwintertijd. Je krijgt zin in appels met kaneel en wintergroen in huis. Maar waarom eigenlijk? En vanwaar die kerststronk, kerstboom en kerstkrans? Wat brengen de 13 heilige nachten voor het nieuwe jaar? De sleutel ligt in oude midwinterverhalen...  Over de strijd van de Eikenkoning en de Hulstkoning. Over de mare in de tak. Over het geheim van het Appelland.

Lien Van Camp spint voedende oude verhalen, symboliek en oude kennis aan elkaar tot een sappig geheel dat je verwarmt in deze koude dagen. Je keert huiswaarts met praktische tips en suggesties om de kersttijd op een bewuste manier te beleven.

Kerstklanken

We vieren ook met muziek. Het kinder- en jongerenkoor Sterling, verbonden aan de Sint-Pauluskerk van Antwerpen, zingt hartverwarmende liederen rond de kerstboom.

Workshops

Jong en oud kunnen zelf kerstballen maken en kerstkaarten drukken en inkleuren, in een zelfgedrukte feestzak kan je nadien alles keurig wegbergen.

Praktisch

  • zaterdag 22 december van 13.30 tot 17 uur
  • gratis met je toegangsticket
  • kerstverhalen (Marijke Goossens) om 14 en 15 uur, Keltische verhalen (Lien Van Camp) om 14.30 en 15.30 uur
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief