Gedichtendag: Letterloop

Beleef een speelse en poëtische wandeling! Ontdek letters, zoek woorden en laat het huis van de familie Plantin-Moretus spreken in een gedichtje, dat je samen schrijft.
donderdag 31 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Kom op Gedichtendag naar het Museum Plantin-Moretus voor een actieve, speelse en poëtische wandeling!

Ontdek letters, zoek woorden en laat het huis van Plantin-Moretus spreken in een gedichtje, dat je samen schrijft. Ruik en luister, kijk om je heen en zie de letters langzaam tot leven komen. Door deze letterzoektocht, gemaakt in samenwerking met Jeugd en Poëzie, maken beginnende lezers op een leuke manier kennis met het museum en het alfabet. Perfect dus voor klasjes uit het eerste en tweede leerjaar. Plezier en creativiteit gegarandeerd!

Tijdens de Letterloop ontdek je 8 verschillende kamers in het museum. In elke kamer gaan de leerlingen aan de slag met hun zintuigen, krijgen ze kleine opdrachten of horen ze leuke weetjes. Je schrijft een zin per kamer door te werken met een basissjabloon, dat je personaliseert naargelang je beleving in het museum. Zo schrijf je met de klas samen een gedicht. Laat je inspireren door wat je ziet, hoort, voelt en ruikt.

Aan de hand van een boekje begeleidt de leerkracht zelf de klas op een actieve manier door het museum. De wandeling vereist geen voorbereiding en al het materiaal ligt voor het grijpen. We splitsen een klas wel in twee groepen. Voorzie dus zeker een competente tweede begeleider.

Praktisch

  • van donderdag 31 januari tot en met 6 februari
  • voor 1ste en 2de leerjaar
  • geen tijd? Je kan het ook nog op andere momenten aanvragen
  • gratis
  • duur: 1,5 à 2 uur
  • leerkrachten kunnen zelf hun klas rondleiden
  • reserveren? stuur een mail naar museum.plantin.moretus@antwerpen.be met volgende informatie: gewenste datum en uur van bezoek, naam van de school, leeftijd en aantal deelnemers
Museum Plantin-Moretus
Unesco werelderfgoed

Meld je aan voor onze nieuwsbrief