Driekoningenfeest: feestelijke afsluiter van Baroque Book Design

Driekoningen is voor Museum Plantin-Moretus een heel bijzonder feest.
zondag 06 januari 2019 van 13:30 tot 17:00
Individuele bezoekers

Moorse koning

De Moretussen lieten de 3 koningen schilderen door hun huisvriend Peter Paul Rubens. Slechts één koning is terug op zijn oorspronkelijke plaats: de zwarte koning. Meer nog, hij hangt tussen de familieportretten in het grote salon.
En wist je dat elke Moretus-generatie een Balthasar en Gaspar kende? En zelfs af en toe een Melchior? Door een speling van het lot was het telkens Balthasar die het succesvolst werd.

Stella duce

Balthasar I Moretus, de kleinzoon van Plantijn, introduceerde een wapenschild met driekoningenster en de spreuk Stella duce (geleid door de ster) als familie-embleem.

Feest

Iedereen is koning op 6 januari! Klein en groot zijn uitgenodigd op een betoverend Driekoningenfeest.

• Wij bakken pannenkoekjes in de vorm van een ster en kroon, in verschillende geuren en kleuren.
  • We zingen en dansen de traditionele driekoningenliedjes en maken een prachtig ritueel rond het nieuw geboren kind.
  • Vertelster Marijke Goossens neemt je mee in een winters landschap waar een eenzame koning kerstavond wil vieren met zijn harpspeler. Maar wil die man niet liever bij zijn gezin zijn?
    Het Wonder van de Kerstnacht vertelt over het bijzondere geschenk van de Klokkenmaker.

• zondag 6 januari van 13.30 tot 17 uur
  • gratis met je toegangsticket
  • driekoningenverhalen om 14 en 15 uur