Nieuw hoorspel brengt museum tot leven

Het museum komt tot leven met een nieuw hoorspel in de Antwerp Museum App.

Met nieuwe driedimensionele audiotechnieken lijkt het wel of je door de tijd reist en een bedrijvig huis en drukkerij binnenstapt. Je zit aan tafel met Edward Moretus terwijl hij het huis verkoopt aan de stad Antwerpen om er een museum van te maken. In het kantoor kom je Christoffel Plantin himself tegen. Boven in de bibliotheek sta je temidden van een discussie tussen boeken. En elk huis heeft zijn kruisje: de portretten klappen uit de biecht en jij staat erbij en kijkt ernaar.

Het hoorspel is geen klassieke audiotour, maar wekt de kamers en zijn vroegere bewoners op een amusante manier tot leven.

• Download het hoorspel (onderdeel van de Antwerp Museum App) gratis op je smartphone (android of iOS) en neem je oortelefoon mee. Of koop een oortelefoon bij de balie van het museum voor 1 euro.
  • Geen smartphone of geen downloader? Geen probleem. Voor drie euro kan je aan de balie een toestel met hoofdtelefoon huren.

Een hoorspel van Philip Maes (auteur van de Heerlijke Hoorspelen en Kabouter Korsakov) met de stemmen van Warre Borgmans, Bruno Vanden Broecke, Peter Van den Eede, Lotte Heijtenis, Koen Van Impe, Robbie Cleiren, Els Dottermans en Pepijn Caudron. Een productie van MediaMixer.