Gratis rondleiding voor personen met dementie: Wonen en werken in het Plantijnse huis

Voor personen met dementie en hun mantelzorger
zondag 21 januari 2018 van 10:30
Individuele bezoekers

Samen met onze enthousiaste gids verken je de verschillende zalen van het museum. Door naar de portretten te kijken sta je oog in oog met de mensen die woonden en werkten in dit huis. Was Christoffel Plantijn eigenlijk een lieve vader? Werkten zijn dochters mee in de drukkerij? Hoe leefden de mensen hier eigenlijk vroeger? Voldoende stof voor boeiende gesprekken over het verleden.

'Labore et constantia' - door arbeid en standvastigheid

Onderwerpen die op 21 januari ter sprake komen:

• Christoffel Plantijn komt om economische redenen als anderstalige nieuwkomer naar Antwerpen.
    Waarom Antwerpen?
  • Christoffel Plantijn, Jan Moretus en zijn opvolgers Moretussen bouwen een fenomenale zaak uit.
    Hoe begin je eraan en hoe hou je het vol in één van de woeligste tijden uit onze geschiedenis?
  • De inkomsten van de briljante zakenman Plantijn komen niet alleen voort uit de drukkerij-uitgeverij.
    Hoe zorg je ervoor dat er ook in tijden van nood genoeg brood op de plank komt voor je gezin en dat van je werknemers?
  • Om de belangrijkste drukker van zijn tijd te worden heeft Plantijn een onvoorstelbaar groot netwerk uitgebouwd.
    Hoe omring je je met de juiste mensen en wie kies je als adequate medewerkers uit?

• rondleiding voor personen met dementie en hun mantelzorgers
  • elke 3de zondag van de maand van november 2017 t.e.m. maart 2018
  • duur: 1,5 uur
  • maximum 15 personen