Driekoningenfeest met Balthasar, Melchior en Caspar

Driekoningen is voor Museum Plantin-Moretus een heel bijzonder feest.

Moorse koning

De Moretussen lieten de 3 koningen schilderen door hun huisvriend Peter Paul Rubens. Slechts één koning is terug op zijn oorspronkelijke plaats: de zwarte koning. En meer nog, sinds september hangt hij tussen de familieportretten in het grote salon.
En wist je dat elke Moretus-generatie een Balthasar en Gaspar kende? En zelfs af en toe een Melchior? Door een speling van het lot was het telkens Balthasar die het succesvolst werd.

Stella duce

Balthasar I Moretus, de kleinzoon van Plantijn, introduceerde een wapenschild met driekoningenster en de spreuk Stella duce (geleid door de ster) als familie-embleem.

Feest

• Knutsel je eigen originele kroon en ster en waan je een echte koning
  • Zing samen met ons oude en nieuwe driekoningenliederen. En vergeet ook je dansschoenen niet, Dansgroep Passie neemt je mee in de renaissance tijd. Doe je mee aan deze bijzondere dans?
  • Proef onze overheerlijke chocolademelk en neem er een overheerlijk stukje echt Antwerps driekoningengebak van Bakkerij Goossens bij. Misschien is de boon wel voor jou?
  • Teken mee aan de kleurrijke stoet van Bethlehem. Inspiratie vind je in de 18de Napolitaanse kerststal. Kunnen we de 18de eeuwse kerststal overtreffen met ons 21ste eeuws meesterwerk?

• Zaterdag 6 januari 2018 van 13 tot 16.30 uur
  • De activiteiten zijn gratis, je betaalt enkel de toegangsprijs voor het museum.